Ένα νέα Άθλημα κάνει την εμφάνισή του στην Ε.Α.Π.

Η ΕΑΠ αποφάσισε να δώσει την δυνατότητα στα νέα παιδιά να γνωρίσουν το νέο άθλημα που κατακτά τον κόσμο τα δύο τελευταία χρόνια, το Chessboxing (σκάκι και πυγμαχία).Ένα άθλημα που πραγματοποιείται σε 11 γύρους, έξι για το σκάκι και πέντε για την πυγμαχία. Οι πρώτοι διαρκούν τέσσερα λεπτά και οι δεύτεροι τρία ή τέσσερα, με τους συμμετέχοντες αθλητές να κάνουν ενδιάμεσα ένα διάλειμμα τους ενός λεπτού.

Για το σκοπό αυτό η ΕΑΠ δέχεται εγγραφές νέων αθλητών για την στελέχωση των τμημάτων υποδομής του αθλήματος της Πυγμαχίας, από 1η Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο της.Περισσότερα για το θέμα είχε να πει ο νέος προπονητής του πυγμαχικού τμήματος, Γιάννης Χαζάπης που συμφώνησε πρόσφατα με τη διοίκηση και ήδη βρίσκεται στη διαδικασία οργάνωσης του νέου ξεκινήματος. «Θέλουμε να δώσουμε νέα πνοή στο πυγμαχικό τμήμα και να δώσουμε επιπλέον κίνητρο σε παιδιά για να αγωνιστούν. Το συγκεκριμένο άθλημα θα γίνεται στην πυγμαχική αίθουσα όπου θα παίζουν και σκάκι και πυγμαχία. Υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από σκακιστές και πυγμάχους για να εγγραφούν. Το άθλημα συνδυάζει δύο τόσο διαφορετικά αθλήματα, που όμως έχουν τόσα κοινά.

Η πυγμαχία δεν είναι μόνο τα κτυπήματα, εμπεριέχει τακτική, στρατηγική και λήψη αποφάσεων υπό ψυχραιμία. Ακριβώς όπως και το σκάκι. Chessboxing παίζουν 150.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, δεν έχει «δικό» του πρωτάθλημα, αλλά πολλά διεθνή τουρνουά.

Έχει ξεκινήσει στην Αγγλία και έχει ήδη μεγάλη απήχηση και στη Γερμανία». * Ο Γιάννης Χαζάπης είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα προπονητή πυγμαχίας. Ως προπονητής πρόσφερε τις υπηρεσίες του στα σωματεία Άτλας Αιγίου, ΕΑΠ, Α.Σ.Β.Α. Τόφαλος, καθώς στην Μεσογειακή Ομάδα της Ελλάδας. Διετέλεσε Τεχνικός Σύμβουλος της Ε.Ο.Π. και στέλεχος του ΑΘΗΝΑ 2004.

Σαν αθλητής της ΕΑΠ στέφθηκε 3 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας Α’ κατηγορίας 2ος και 3ος Πανελληνιονίκης Α’ Κατηγορίας και Πρωταθλητής Β’ Κατηγορίας Ανδρών.

You may also like...