Αμερικανοί βλέπουν συμβιβασμό κυβέρνησης και τρόικας -Φοβούνται και οι δύο πρόωρες εκλογές και αποσταθεροποίηση

Eνόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ούτε η τρόικα, ούτε βεβαίως η κυβέρνηση επιθυμούν πρόωρες εκλογές και πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας, λέει το think-tank Statfor. Υπό αυτή τη συνθήκη διαβλέπει συμβιβασμό μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με το Εθνος που δημοσιεύει την ανάλυση του έγκριτου think-tank, δεδομένου του κατακερματισμένου πολιτικού σκηνικού της χώρας θα είναι αβέβαιο το αποτέλεσμα πιθανών πρόωρων εκλογών αν δεν κατορθώσει η κυβέρνηση τον Φεβρουάριο να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας « Ως εκ τούτου η ελληνική κυβέρνηση θα αντισταθεί στις πιέσεις της Ε.Ε. για την εφαρμογή μέτρων λιτότητας, επιδιώκοντας να αποφύγει την κοινωνική δυσαρέσκεια και να καθυστερήσει τις εκλογές όσο γίνεται περισσότερο», σημειώνει το Stratfor.

Ετσι, το think tank καταλήγει ως εξής: «Λόγω λοιπόν της πολυπλοκότητας του πολιτικού σκηνικού, τόσο η Αθήνα όσο και οι Βρυξέλλες επιθυμούν να καθυστερήσει η διεξαγωγή των εκλογών κάτι που καθιστά αρκετά πιθανό ένα συμβιβασμό για το ελληνικό χρέος. Ακόμα κι αν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ ζητήσουν επιπρόσθετα μέτρα, οι δανειστές της Ελλάδας θα είναι αρκετά ευέλικτοι ώστε να επιτύχουν μια συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.
20140904_507932

You may also like...