ΠΑΤΡΑ: “Πονοκέφαλος” από Ρουμάνους Ρομά στα Ψηλαλώνια – Οι κάτοικοι καταγγέλλουν κλοπές και διαρρήξεις

“Πονοκέφαλο” προκαλούν οι αλλοδαποί Ρομά κυρίω;ς Ρουμάνο και Βούλγαροι που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν βρει στέγη σε εγκαταλελειμμένα σπίτια στην περιοχή γύρω από τα Ψηλά Αλώνια στην Πάτρα, τα οποία αποτελούν ορμητήρια για διάφορες έκνομες δραστηριότητες στις οποίες επιδίδονται ιδίως οι αλλοδαποί.

Έντονη είναι η παρουσία τους σε δρόμους όπως η Κουμανιώτη και η Γεωργίου Ολυμπίου, ενώ πριν από λίγες ημέρες έκαναν εμφάνιση και στην Ασημάκη Φωτήλα αλλά και την ερεσντρώλε, Καρατζά και Νικήτα.

Οι Ρομά που μένουν στα εγκαταλελειμμένα σπίτια κατά δεκάδες, κλέβουν ρεύμα με ό,τι κίνδυνο μπορεί να εγκυμονεί αυτό, ενώ πολύ συχνά τις νύχτες γίνονται πρωταγωνιστές διαπληκτισμών που σηκώνουν στο πόδι τη γειτονιά, κυρίως οι ανήλικοι που είναι και οι πιο θερμόαιμοι.

Την ίδια στιγμή έοχυν αυξηθεί οι κλοπές που γίνονται το πρωί και το μεσημέρι με δράστες Ρομά που παραβιάζουν παράθυρα ή πόρτες σπιτιών και αρπάζουν ό,τι βρουν.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται στην αστυνομία η οποία παρεμβαίνει, αλλά μετά την απομάκρυνσή της οι Ρομά επιστρέφουν στα εγκαταλελειμένα σπίτια και ξαναρχίζουν την έκνομη δράση τους.

You may also like...