Α. Καστρίτσι: Ευχαριστίες στη ΔΕΥΑΠ, αλλά το ουσιαστικό πρόβλημα παραμένει…

Συνεχείς είναι οι διακοπές υδροδότησης στην περιοχή Καρκαλού στο Άνω Καστρίτσι, εξαιτίας των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης, το οποίο επειδή είναι επιφανειακό, οι σωλήνες σπάνε εύκολα.

Με επιστολή τους –που υπογράφουν 20 άτομα της περιοχής του Άνω Καστριτσίου- οι κάτοικοι ναι μεν ευχαριστούν τη ΔΕΥΑΠ για την άμεση επέμβαση και λύση του προβλήματος υδροδότησης τους αφού μετά από έλεγχο που έγινε έκλεισαν (σφράγισαν) παράνομες υδροληψίες από το δίκτυο, ωστόσο επιμένουν στο πάγιο αίτημά τους για υπογειοποίηση του δικτύου.

Όπως αναφέρουν «επειδή όμως, το δίκτυο Καρκαλού που κάποτε πριν από χρόνια έφτιαξε η τότε κοινότητα Ανώ Καστριτσίου είναι επιφανειακό συνεχώς παρουσιάζει προβλήματα (σπάσιμο των σωλήνων). Ο κύριος πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ γνωρίζει το πρόβλημα και την περυσινή καλοκαιρινή περίοδο είχε υποσχεθεί ότι θα αποκατασταθεί με υπογειοποίηση του δικτύου. Ελπίζουμε να μην το ξέχασε και να ενταχθεί στην νέα εργολαβία. Η αποκατάσταση αυτή θα δώσει την δυνατότητα και στους κατοίκους με ίδια συμμετοχή να αποκαταστήσουν την πρόσβαση του δρόμου ο οποίος δρόμος είναι απόλυτα απαραίτητος για την εύκολη πρόσβαση σε περίπτωση φωτιάς και προστασία του μοναδικού περιαστικού δάσους της Πάτρας. Οι κάτοικοι με δικές τους δαπάνες τοποθέτησαν δυο πυροσβεστικούς κρόνους οι οποίοι στην τελευταία πυρκαγιά χρησιμοποιήθηκαν από την πυροσβεστική και σώθηκε το δάσος. Σκεφτείτε λοιπόν σε ενδεχόμενη ανάγκη το δίκτυο νερού να έχει σπάσει να μην υπάρχει νερό και παράλληλα η πρόσβαση για πυρόσβεση να σκοντάφτει στο δρόμο χωρίς πρόσβαση. Πιστεύουμε η βούληση της ΔΕΥΑΠ υπάρχει και η δυνατότητα υπάρχει, μια απάντηση στο γράμμα σχόλιό μας αναμένουμε. Θα επανέλθουμε είτε διαμαρτυρόμενοι είτε ευχαριστούντες. Ίδωμεν».

You may also like...