Γιάννης Ασμάνης: Από την Ολυμπιάδα Φυσικής πρώτος στο Πολυτεχνείο -Γιατί είχε αναγκαστεί να αλλάξει 7 σχολεία

  • 20140829_505954
  • ellines-mathites-olympiada-fysikis-570

Ο Γιάννης Ασμάνης από το 2ο Γενικό Λύκειο Χίου αρίστευσε στην κυριολεξία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Εγραψε σχεδόν 20 σε όλα τα υπό εξέταση μαθήματα και μπήκε με τα υψηλότερα μόρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Με μέσο όρο βαθμολογίας το 19,82, ο 18χρονος Γιάννης μίλησε στην εφημερίδα «Πολίτης Χίου» για την επιτυχία η οποία ήρθε χωρίς να χρειαστεί ο ίδιος να απευθυνθεί για βοήθεια σε φροντιστήριο. Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι πως κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων αναγκάστηκε να αλλάξει συνολικά επτά σχολεία λόγω των συχνών μεταθέσεων του στρατιωτικού πατέρα του.

Πάντως ο ίδιος προσγειωμένος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θα συνεχίσω το διάβασμα και τη συστηματική δουλειά έτσι ώστε να αποφοιτήσω στο χρονικό διάστημα που προσδοκώ και με τον βαθμό που θα ήθελα. H επιλογή αυτής της σχολής αντιπροσωπεύει καλύτερα τα ενδιαφέροντα μου, δεν μέτρησε τόσο η επαγγελματική μου αποκατάσταση όσο το να υπάρχει ενδιαφέρον».

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης μας είχε απασχολήσει και προ περίπου έναν μήνα, όταν μαζί με άλλα τρία ελληνόπουλα διακρίθηκε με εύφημη μνεία στην 45η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που διοργανώθηκε στην Αστανά του Καζακστάν.
ellines-mathites-olympiada-fysikis-570
Φωτογραφία από την Ολυμπιάδα Φυσικής τον περασμένο Ιούλιο. Ο Γιάννης Ασμάνης (αριστερά) χαμογελά με την εύφημη μνεία στα χέρια

You may also like...