Δ.ΕΛΛΑΔΑ: Καθημερινές εργασίες σε μήκος 100 χιλιομέτρων στο εργοτάξιο της Ολύμπιας Οδού

Ένας σύγχρονος άθλος πραγματοποιείται εδώ και μήνες στην Εθνική Οδό Κόρινθος-Πάτρα ή αν θέλετε στην Ολυμπία Οδό. Ένα συνεχόμενο εργοτάξιο που ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα λειτουργεί καθημερινά, ….παρέα με τους οδηγούς που κινούνται στον άξονα.

Είναι το δυσκολότερο από τα 4 έργα που ξεκίνησαν από πλευράς εκτέλεσης.Ελάχιστα τα τμήματα που δεν υπάρχει εργοτάξιο και αυτό γιατί στις περιοχές αυτές κατασκευάζεται σήραγγα.Το ypodomes.com βρέθηκε σε αυτό το τεράστιο σε μήκος εργοτάξιο και οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Εργάτες, μηχανήματα, δρόμος ανοιχτός και οχήματα είναι όλα μαζί στενά, ο ένας δίπλα στον άλλο. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως σε όλη τη διαδρομή έχει εξασφαλιστεί μία λωρίδα ανά κατεύθυνση. Οι οδηγοί αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης είναι πραγματικά υποδειγματικοί στις υποδείξεις της σήμανσης και δεν βλέπεις παρατράγουδα.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος της κατακόρυφης μείωσης των ατυχημάτων στον άξονα Κόρινθος-Πάτρα φέτος και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.Σε κάποια μικρά τμήματα του δρόμου σταματά η μονή λωρίδα για να υπάρχει εκτόνωση της κυκλοφορίας ενώ σε όλο το μήκος υπάρχουν μικρά σημεία που λειτουργούν ως ΛΕΑ και ως σημεία προσωρινής στάσης των αυτοκινήτων.

Γενικότερα ο προγραμματισμός της λειτουργίας του δρόμου ακόμα και σε τέτοια κατάσταση είναι ομολογουμένως πολύ εντυπωσιακή.Πάντως ακόμα και έτσι η χρονοαπόσταση Πάτρα-Κόρινθος απαίτησε περίπου 2,5 ώρες λόγω των έργων και πολύ προσεκτική οδήγηση.

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝΤον ερχόμενο μήνα (Οκτώβριος) αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ακόμα ένα τμήμα στην περιοχή της Κορινθίας και θα αφορά και πάλι το ρεύμα προς Πάτρα. Το μήκος του θα είναι περίπου 7 χιλιόμετρα.

Ο μεγάλος στόχος που έχει τεθεί είναι κάθε τμήμα που θα ολοκληρώνεται να αποδίδεται στην κυκλοφορία για να υπάρχει εκτόνωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που υπάρχει συχνά. Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης για τον Δεκέμβριο του 2015 είναι ρεαλιστικός και δεν αναμένονται δυσάρεστες εκπλήξεις.

Προτεραιότητα η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού για την Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΞεκινώντας τη νέα θητεία του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Απόστολος Κατσιφάρας παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην κατασκευή του δρόμου. Σε συνάντηση που είχε με τους Περιφερειακούς Συμβούλους στην Ηλεία δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεγάλο έργο που αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αυτό δεν είναι άλλο από την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, τόσο στο φυσικό όσο και στο τεχνικό της αντικείμενο.

20140903_507781

You may also like...