Εγκαίνια για το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πύργου

Το Σάββατο από τη Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων

Εγκαινιάζεται το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα, από την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κ. Βάσω Κόλλια και τον Δήμαρχο Πύργου κ. Μάκη Παρασκευόπουλο το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θυμάτων βίας Πύργου, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά γυναικών.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πύργου, που στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου, Γυμνασιάρχου Δούκα & Ξάνθου, παρέχει ενημέρωση, υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες θύματα έμφυλης βίας. Παράλληλα, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας, παρέχονται νομικές υπηρεσίες και στήριξη σε γυναίκες θύματα βίας. Προβλέπεται ακόμη συνεργασία με φορείς της πολιτείας για την υλοποίηση δράσεων πρόληψηςγια την εξάλειψη της έμφυλης βίας κατά των γυναικών και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Το Κέντρο εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Το πρόγραμμα, που βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης, περιλαμβάνει:

  • Τη δημιουργία 15 Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
  • Τη δημιουργία επιπλέον 25 Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, υπό την ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε όλη τη χώρα.
  • Τη δημιουργία 19 Ξενώνων Φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας, υπό την εποπτεία της τοπικής αυτοδιοίκησης και την υποστήριξη 2 ακόμη Ξενώνων, οι οποίοι λειτουργούν υπό την ευθύνη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
  • Τη λειτουργία της 24ωρης Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900, η οποία προσφέρει άμεση υποστήριξη και συμβουλές σε γυναίκες-θύματα βίας.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πύργου εντάσσεται στο έργο «Δράσεις της δημόσιας διοίκησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» (άξονες προτεραιότητας 7, 8 και 9), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013».

You may also like...