Με νέες διοικήσεις ξεκινούν «εξεταστική περίοδο» έντεκα AEI της χώρας, ενώ προβληματισμός και ανησυχία επικρατούν για τα θέματα της διαγραφής των «αιωνίων φοιτητών», αλλά και των χιλιάδων μετεγγραφών που αναμένονται τις πρώτες ημέρες του νέου ακαδημαϊκού έτους, από την Περιφέρεια στα κεντρικά ΑΕΙ. Στο Πανεπιστήμιο Πατρών από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει καθήκοντα Πρύτανη η Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

  • d_15
  • e_20
  • g_19
  • h_2

ε εξέλιξη παραμένει αν και παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από το πρωί της Τρίτης, η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αργά τη νύχτα, η πυρκαγιά αφού πρώτα έκαψε την περιοχή γύρω από το μοναστήρι του Βουλκάνου στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς Λάμπαινα, νοτιοδυτικά της Μονής.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν από το έδαφος 90 πυροσβέστες με 39 οχήματα, 84 άτομα πεζοπόρο τμήμα και πέντε οχήματα ΟΤΑ, ενώ στις προσπάθειες συνδράμουν και 50 στρατιώτες. Από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Αν και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, η Πυροσβεστική Υπηρεσία τονίζει ότι το έργο της δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και από την πυκνή βλάστηση.
e_20

g_19

h_2

You may also like...