«Νεκροταφείο» κατασχεμένων αυτοκινήτων στο λιμάνι της Πάτρας

Σε χώρο κατασχεμένων αυτοκινήτων τείνει να μετατραπεί ο χώρος του νέου και του παλιού λιμανιού, ζήτημα που επανέρχεται λόγω της αυξημένης κίνησης του καλοκαιριού. Στον χώρο βρίσκονται περί τα 100 ΙΧ που έχουν κατασχεθεί από διάφορες υποθέσεις του Λιμεναρχείου τα οποία παραμένουν στη λιμενική ζώνη επειδή το Τελωνείο, ως αρμόδιος φορέας που αποτελεί συνέχεια του ΟΔΔΥ, αρνείται να τα παραλάβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει επαφές από πλευράς Κεντρικού Λιμεναρχείου για να βρεθεί μια προσωρινή λύση, όμως μέχρι σήμερα το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

Η κατάσταση αμαυρώνει την εικόνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας καθώς οι λιμενικοί πλέον έχουν επιφορτιστεί να φέρουν εις πέρας μια δύσκολη αποστολή: Τη φύλαξη των κατασχεμένων οχημάτων.

Τον γόρδιο δεσμό καλείται να λύσει ο κεντρικός λιμενάρχης Τρύφωνας Κοροντζής, ο οποίος, με ελάχιστο προσωπικό, εκτός της αντιμετώπισης των μεταναστών, οφείλει να φυλάει και τα κατασχεμένα αυτοκίνητα. Μάλιστα, πολλές φορές κατά το παρελθόν οι ίδιοι οι λιμενικοί αναγκάστηκαν να μεταφέρουν κατασχεμένα οχήματα σε χώρο του πρώην ΟΔΔΥ στην Κάτω Αχαΐα.

Το ζήτημα έχει φθάσει στα ανώτερα κλιμάκια του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος μέσω της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Διονυσίας Παπαδοπούλου, ενώ γνώστης της κατάστασης είναι και ο αντιεισαγγελέας Εφετών Γιώργος Μπισμπίκης. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έθεσε το ζήτημα στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου είτε να βρεθεί χώρος είτε να ξεκινήσουν ενέργειες απομάκρυνσης των οχημάτων από τη λιμενική ζώνη.

You may also like...