Ονοματοδότησαν πλατεία στην Κηφισιά για το μεγάλο έργο της «Ελπίδας»

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με σκοπό να τιμηθεί το κοινωνικό έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» πραγματοποιήθηκε στο δήμο Κηφισιάς: ο δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησαν στην τελετή ονοματοδοσίας της ανωνύμου πλατείας, επί των οδών Αθηνάς – Θράκης – Κοραή, σε πλατεία «ΕΛΠΙΔΑ – Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Tο παγκοσμίως αναγνωρισμένο κοινωνικό έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα και της προέδρου του κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, τίμησε με μια σεμνή εκδήλωση ο δήμος Κηφισιάς. Ένας πνεύμονας ζωής, μια πλατεία γεμάτη πράσινο, πήρε πλέον το όνομά της… «Ελπίδα – Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη».

«Τιμά έναν άνθρωπο και ένα σύλλογο γιατί στη σημερινή εποχή αναπληρώνουν και συμπληρώνουν τομείς που δεν μπορεί να κάνει το κράτος, δίνοντας ζωή με την ελπίδα που παρέχουν στα παιδιά που έχουν προσβληθεί από καρκίνο», είπε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Χιωτάκης.

Συγκινημένη, η πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα», ευχαρίστησε από καρδιάς το δήμο Κηφισιάς για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία όπως είπε εκφράζει τη μεγάλη ευαισθησία απέναντι στα παιδιά με καρκίνο. «Με αίσθημα βαθειάς συγκίνησης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την μεγάλη τιμή που κάνετε σήμερα, τόσο στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, όσο και σε εμένα προσωπικά. Είναι για ολόκληρη την οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ ιδιαίτερα σημαντικές και συμβολικές οι στιγμές που μοιραζόμαστε σήμερα, οι οποίες γεμίζουν την καρδιά μας με κουράγιο, δύναμη και ακόμα μεγαλύτερη ενθάρρυνση», ανέφερε η κα. Βαρδινογιάννη.

Η ονοματοδοσία της πλατείας συμβολίζει τη θέληση, τη δύναμη, τη προσπάθεια αλλά και τον αγώνα που δίνουν τα παιδιά του Συλλόγου που πολεμούν με τον καρκίνο. Συμβολίζει, όμως, και την ελπίδα που στέλνει στην κοινωνία μας η νίκη των εκατοντάδων παιδιών που κέρδισαν τη μάχη για τη ζωή.

Στην σεμνή τελετή των αποκαλυπτηρίων της μαρμάρινης επιγραφής που κοσμεί πλέον την πλατεία «Ελπίδα – Μαριάννα Βαρδινογιάννη», παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο επιχειρηματίας Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Νίκος Χατζηνικολάου με τη σύζυγό του Κρίστι Τσολακάκη, ο αγγελιοφόρος της Ελπίδας Σάκης Ρουβάς, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κηφισιάς. Την εκδήλωση συντόνισε η αντιδήμαρχος Αλληλεγγύης και δημοσιογράφος Νίνα Βλάχου, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Δωρόθεος.

You may also like...