ΠΑΤΡΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας των οικοδόμων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ για παράσταση διαμαρτυρίας, συμμετέχει σημερα Παρασκευή στις 10 το πρωί σε κινητοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, και καλεί τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους του κλάδου, να συμπαραταχθούν με την υπόλοιπη εργατική τάξη και τους συμμάχους της.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρεται:

«Για άλλη μια φορά χιλιάδες οικογένειες, εργαζόμενοι, άνεργοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις σοβαρότατες ελλείψεις που υπάρχουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε προσωπικό, κτιριακές εγκαταστάσεις κ.λπ. Τα ήδη κουτσουρεμένα κονδύλια παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης για τη φιλοξενία παιδιών στους βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ αφήνουν χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών εκτός παιδικών σταθμών. Οι γονείς πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν ανάγκες ακόμα και για τα βασικά, όπως τη σίτιση των παιδιών, το πετρέλαιο θέρμανσης, ανεξάρτητα από τα τροφεία που πληρώνουν.

Τη στιγμή που στον κλάδο των κατασκευών οι μισθοί και τα μεροκάματα ολοένα και μειώνονται, που η απλήρωτη δουλειά τείνει να γίνει καθεστώς, που η ανεργία και η ανασφάλεια ολοένα και μεγαλώνουν, αντιμετωπίζεται η προσχολική αγωγή των παιδιών μας ως “πολυτέλεια” για λίγους και τυχερούς.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση κάθε νέο ζευγάρι, κάθε λαϊκή οικογένεια, κάθε εργαζόμενος πρέπει να σηκώσει το ανάστημα του να διεκδικήσει οργανωμένα μέσα από το σωματείο του δημόσιους, δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά των εργαζομένων, των ανέργων, των μεταναστών. Να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια, ώστε κανένα παιδί για το οποίο έχει γίνει αίτηση σε βρεφονηπιακό σταθμό να μη μείνει απ’ έξω.

Γι’ αυτό το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ για παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 29/8 στις 10 το πρωί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, καλεί τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους του κλάδου, να συμπαραταχθούν με την υπόλοιπη εργατική τάξη και τους συμμάχους της.

Διεκδικούμε:

· Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών – Να γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις.

· Σύγχρονους, ασφαλείς, δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς.

· Κατάργηση των τροφείων. Κρατική χρηματοδότηση για τη διεύρυνση του δικτύου των παιδικών σταθμών με αξιοποίηση και διαμόρφωση κατάλληλων κτιρίων ιδιοκτησίας των δήμων ή άλλων κρατικών οργανισμών που είναι αναξιοποίητα ώστε να καλυφθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες.

· Καμιά απόλυση προσωπικού. Προσλήψεις μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη δικαιώματα.

· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

You may also like...