ΠΑΤΡΑ: Σήμερα στα δικαστήρια της πόλης η συγκέντρωση υπέρ των μεταναστών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργάτες γης της Μανωλάδας, πραγματοποιείται και σήμερα στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας, με πρωτοβουλία φορεων και σωματείων, που ζητούν την καταδίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, του φραουλοπαραγωγού και των επιστατών του, οι οποίοι απολογήθηκαν την περασμένη Τετάρτη και αρνήθηκαν, ο παραγωγός ότι ήξερε για το περιστατικό και οι επιστάτες ότι ήθελαν να τραυματίσουν τους 28 μετανάστες.

Σε ανακοίνωση τονίζεται:

“Η μάχη των μεταναστών εργατών της Μανωλάδας είναι εξαιρετικής σημασίας για όλους μας. Είναι μια μάχη ενάντια στην απλήρωτη εργασία και την εργοδοτική τρομοκρατία. Είναι μάχη για το δυνάμωμα του συνδικαλισμού και στους εργάτες γης.

Θέλουμε την καταδίκη των ενόχων για να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένα αφεντικό να επιτεθεί (με οποιονδήποτε τρόπο) στους εργαζόμενους που διεκδικούν και παλεύουν. Είναι μια μάχη για να συντρίψουμε τον ρατσισμό, να καταρρεύσουν στις αίθουσες των δικαστηρίων και στους δρόμους τα ρατσιστικά επιχειρήματα, μια μάχη για την νομιμοποίηση των μεταναστών και την οργάνωση τους σε συνδικάτα στην Μανωλάδα και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Είναι μάχη για ολόκληρο το εργατικό κίνημα ενάντια στην προσπάθεια να μας διαιρέσουν και να βρουν στους μετανάστες τα εξιλαστήρια θύματα της κρίσης. Όλοι οι εργαζόμενοι που αντιστέκονται στα μνημόνια και τις απολύσεις, από τις καθαρίστριές του Υπ.Οικονομικών, τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους επιστρατευμένους απεργούς της ΔΕΗ, μέχρι τους εργαζόμενους στα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους ΟΤΑ χρειάζεται να υπερασπιστούμε την ενότητα του εργατικού κινήματος και να παλέψουμε μαζί ντόπιοι και μετανάστες εργάτες ενάντια στην φτώχεια, την λιτότητα και τις απολύσεις!

Η θέση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας, των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, των προοδευτικών αριστερών συλλογικοτήτων και κομμάτων είναι στο πλευρό των εργατών γης της Μανωλάδας και όλων των μεταναστών που παλεύουν.

Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά ο Βαγγελάτος και οι μπράβοι του

Πλήρη δικαίωση των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας

Νόμιμοι οι μετανάστες και οργανωμένοι στα συνδικάτα. Ίσα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή”.

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή

Ένωση Μεταναστών Εργατών

Σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Φορείς και συλλογικότητες.”

You may also like...