ΠΑΤΡΑ: Σεμινάριο με τον καθηγητή Ανδρέα Γεωργίου με θέμα: “Αυτοσχεδιασμός – Μύθος και Πραγματικότητα”

Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών στο πλαίσιο της Μουσικής Θερινής Ακαδημίας σεμινάριο με τον καθηγητή Ανδρέα Γεωργίου με θέμα «Αυτοσχεδιασμός – Μύθος και Πραγματικότητα» Το σεμινάριο αποτελεί απόπειρα κοινωνικο-ιστορικής προσέγγισης και ανάλυσης του όρου αυτοσχεδιασμός και αποσαφήνιση των συστατικών που χαρακτηρίζουν την πρωτογενή δημιουργία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στις 8-9-11 Ιουλίου και ώρα 11.00- 14.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Αράτου 23.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Ανδρέας Γεωργίου συνθέτης και κιθαρίστας,γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου.

Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία δέκα χρονών,σπουδάζοντας κλασσική κιθάρα με καθηγητή τον Μιχαήλ Μιχαηλούδη και συνέχισε σπουδάζοντας στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών κλασσικό πιάνο με την Τασούλα Παπαφιλίππου ,κλασσική και σύγχρονη αρμονία, φούγγα και σύνθεση με το συνθέτη Δημήτρη Δραγατάκη.Eπίσης σπούδασε βυζαντινή μουσική στο Εθνικό μουσικό σχολείο του Σίμωνα Καρρά με δάσκαλο τον Πρωτοψάλτη Γιώργο Ρεμούνδο.

Η μουσική του έρευνα επεκτείνεται σε διάφορα εθνομουσικολογικά ιδιώματα από την Μεσόγειο μέχρι την Αφρική και την Ινδία ,αλλά και σε διάφορα παραδοσιακά όργανα όπως το sitar, το shahnay, την ταμπούρα,την αφρικάνικη sanza, την κρητική μαντούρα, το πιθκιαύλι της Κύπρου, και διάφορα μικρά κρουστά.

Η σχέση του με την Τζαζ υπήρξε καταλυτική όσον αφορά τη διαμόρφωση του προσωπικού του μουσικού στυλ και ύφους.

Το ενδιαφέρον του Γεωργίου στην πολυρρυθμική προσέγγιση της κιθάρας,τον οδηγεί στο σχεδιασμό πρωτότυπων μοντέλων πολύχορδων ακουστικών κιθάρων,με 13,14,15,16 και 19 χορδές ,σχεδιασμό που υλοποιεί ο οργανοποιός Λεωνίδας Βραχάτης.

You may also like...