Συντετριμμένοι οι γονείς του δημοσιογράφου που εκτελέστηκε του αποτίουν φόρο τιμής: Πέθανε ως μάρτυρας για την ελευθερία

  • parents3
  • parents_foley
  • parentsf2

Έχασαν τον πρωτότοκο γιο τους με τον πιο βάρβαρο τρόπο αλλά αψηφώντας τον πόνο τους, με δακρυσμένα μάτια και με μια απίστευτη αξιοπρέπεια και γενναιότητα στάθηκαν μπροστά στις κάμερες και μίλησαν γι’ αυτόν για περίπου μια ώρα. Οι γονείς του Τζέιμς Φόλεϊ μίλησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα μέσα ενημέρωσης για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο γιο τους.

«Ο τρόπος με τον οποίο πέθανε είναι απεχθής. Αυτό μαρτυρά το θάρρος του. Εμείς πιστεύουμε ότι πέθανε ως μάρτυρας, ως μάρτυρας για την ελευθερία» είπε ο πατέρας του άτυχου Αμερικανού δημοσιογράφου και συμπλήρωσε «Αυτό ήταν το πάθος του. Δεν ήταν τρελός. Ενεργούσε βάση αυτού που πίστευε ότι ήταν το καθήκον του».
Με τη φωνή του να σπάει από τους λυγμούς, ο Τζον Φόλεϊ συμπλήρωσε ότι οι τελευταίες λέξεις του γιου του ήταν: «θα ήθελα να είχα περισσότερο χρόνο για να δω την οικογένειά μου» και τόνισε «Γνωρίζουμε ότι ο Τζίμι είναι ελεύθερος και τώρα βρίσκεται στα χέρια του Θεού».

Δίπλα στον πατέρα βρισκόταν και η μητέρα, Νταίαν Φόλεϊ η οποία είπε απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους «Αισθάνομαστε αδύναμοι, αλλά όταν σκεφτόμαστε τι έκανε ο Τζίμ αισθανόμαστε ισχυροί».parents3

parents_foley

parentsf2

You may also like...