Χρ. Μπόκας “είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο πυρκαγιών”

Έτοιμη δηλώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου μέσω του Διοικητού της Χριστόφορου Μπόκα να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο πυρκαγιών στον διευρυμένο δήμο Αγρινίου. Μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου χθες το απόγευμα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε παρουσία του Διοικητού Περιφερειακών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος Αρχιπύραρχου Νικολακόπουλου Νικόλαου τόνισε την ανάγκη υποστήριξης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο έργο της από όλους τους πολίτες.

 

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, τόνισαν πως ήδη βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι πολύ μεγάλος.

Μάλιστα σε ερώτηση του AgrinioNet.gr για τα δυο πετζετέλ που βρίσκονται στο Αγρίνιο και τη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν στην περίπτωση πυρκαγιάς τόσο ο κ. Μπόκας όσο και ο κ. Νικολακόπουλος υποστήριξαν ότι είναι πολύ σημαντικό πως τα δυο αυτά πυροσβεστικά αεροσκάφη βρίσκονται στην περιοχή μας. Τόνισαν επίσης ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθούν από την περιοχή του Αγρινίου για άλλη περιοχή μιας και η περιοχή μας ανήκει στις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Ο κ. Μπόκας ευχαρίστησε τους πολίτες που όπως είπε σε μια περίοδο βαθιάς οικονμικής ύφεσης υπάρχουν εθελοντές που προσφέρουν οικονομική βοήθεια στην Π.Υ ώστε να αγοραστούν ελαστικά για τα οχήματα.

Μίλησε επίσης και για τους εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς σε Παραβόλα και Γαβαλού λέγοντας πως λόγω των εκλογών και του ανασχηματισμού υπήρξε καθυστέρηση στην τελική υπογραφή, όμως όπως ανέφερε είναι θέμα χρόνου να λυθεί το ζήτημα.

Αναφερόμενος στο οικόπεδο της πυροσβεστικής υπηρεσίας και στην ανταλλαγή με οικόπεδο του δήμου εκτός των τειχών της πόλης, ώστε να δημιουργηθούν οι νέες υποδομές τόνισε ότι αναμένει ουσιαστικά από τη νέα δημοτική αρχή να ολοκληρώσει τις διαδικασίες.

Με τη σειρά του ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια προστασίας των δασικών περιοχής ενώ σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δασικοί δρόμοι στα βουνά της περιοχής, ώστε να διευκολυνθεί το έργο της Π.Υ. Μίλησε επίσης και για διοικητικά πρόστιμα τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ και τα οποία έχουν ήδη επιβληθεί σε εμπρηστές. Τόνισε επίσης ότι τα πρόστιμα υπολογίζονται με βάση το κόστος κάθε επιχείρησης.

You may also like...