Ένα από τα κέντρα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων η Πάτρα

Το παράνομο εμπόριο τσιγάρων εξακολουθεί να αυξάνεται στην Πάτρα, την Αθήνα, το Περιστέρι, τη Λάρισα, τον Βόλο, το Ηράκλειο, την Καλαμαριά και την Θεσσαλονίκη. Αυτό διαπιστώνει έρευνα της Nielsen που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2014 σε 20 πόλεις της χώρας με τη μέθοδο της συλλογής χρησιμοποιημένων πακέτων.

Η έρευνα κατέδειξε επίσης ότι το φαινόμενο του παράνομου εμπορίου τσιγάρων, έφτασε στο 20,8% από 19,5% στην αντίστοιχη μέτρηση του 2013.

Από την έρευνα επίσης φαίνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα (7 στα 10) των παράνομων τσιγάρων είναι illicit whites, τα οποία αποτελούν μια αναδυόμενη μορφή παράνομων τσιγάρων, που παράγονται με μοναδικό στόχο την παράνομη διακίνησή τους, κάτι που είχε αναδειχθεί και από την έκθεση SUN Report της KPMG για το 2013.

Συνολικά 3,9 δισεκατομμύρια παράνομα τσιγάρα καταναλώθηκαν το 2013 στη χώρα μας (4 φορές περισσότερα από το 2009 που ήταν 1 δισ. παράνομα τσιγάρα) τα οποία υπολογίζεται ότι στέρησαν τα δημόσια ταμεία από έσοδα περίπου 565 εκατ. ευρώ αλλά και χιλιάδες θέσεις εργασίας από τον κλάδο.

Η έρευνα έγινε για λογαριασμό των εταιρειών Παπαστράτος, British American Tobacco Hellas, Japan Tobacco International, Imperial Tobacco Hellas, Καπνοβιομηχανία Καρέλια και ΣΕΚΑΠ.
20141205_544033

You may also like...