ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΖΗΣ: “Πιστεύω στην δύναμη του καθενός και στην αύρα της Παναχαϊκής !.”

Ο Άγγελος Ροζής ανέλαβε διευθυντής των ακαδημιών της Παναχαϊκής που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αφού κρίθηκε από την διοίκηση της ερασιτεχνικής ως η καλύτερη επιλογή. Προπονητής με μεγάλη εμπειρία στα τμήματα υποδομών αφού για 3 χρόνια δούλεψε στην Ακαδημία DA LUZ, ενώ τα τελευταία 2,5 χρόνια ήταν στις ακαδημίες της Θύελλας Πατρών. Έχει διατελέσει 10 χρόνια γυμναστής σε ομάδες ποδοσφαίρου της Πάτρας, είναι υπεύθυνος μαζικού αθλητισμού και αθλητικών διοργανώσεων όπως συνέβη στην τελική φάση του Beach Soccer που έγινε στο Porto Rio το 2010 ενώ είχε διατελέσει υπεύθυνος υπηρεσίας αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ενώ είναι μέλος της επιτροπής παιδικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αχαΐας. Ο Άγγελος Ροζής μιλά σήμερα στον «Κόσμο» για τα νέα του καθήκοντα στην Παναχαϊκή και τους στόχους που έχει θέσει για το μέλλον των ακαδημιών.

Πως ήρθε η πρόταση από την ερασιτεχνική Παναχαϊκή για να αναλάβετε την δημιουργία των ακαδημιών;

Επικοινώνησαν μαζί μου ο Πρόεδρος και μέλη του συμβουλίου της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής και μου πρότειναν αν με ενδιαφέρει να τους καταθέσω πρόταση λειτουργίας της Σχολής Ποδοσφαίρου και ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί γι αυτό τον σκοπό. Πράγμα που έγινε και τους βρήκε σύμφωνους οπότε επήλθε η οριστική συμφωνία.

Ποια είναι τα κλειδιά της επιτυχίας αυτού του νέου εγχειρήματος;

Η δουλειά, η δουλειά και η δουλειά. Προσήλωση στον σκοπό και μέθοδο για να έρθει το ζητούμενο αποτέλεσμα.

Η επιλογή των προσώπων του τεχνικού επιτελείου με ποια κριτήρια έγινε;

Κριτήρια είναι πάντα η φιλοδοξία και ο χαρακτήρας που μαζί με την γνώση και την εμπειρία καθιστά ικανό κάθε έναν από αυτούς που επιλέχθηκαν. Θα κρίνονται διαρκώς και αυτό το απαιτεί το βαρύ όνομα αυτής της ομάδας.

Μπορούν να βοηθήσουν προσωπικότητες όπως ο Μπάμπης Σπανοσωτηρόπουλος, ο Νίκος Καραμανλής που έχουν τιμήσει την φανέλα της Παναχαϊκής και να διευκολύνουν το έργο σας;

Αν μη τι άλλο… Είναι σημαντικοί παίκτες στο σύστημα που θα εφαρμόσουμε!

Το όνομα Παναχαϊδα συμβολίζει τις αρχές που διέπουν την ιστορία αυτής της μεγάλης ομάδας;

Συμβολίζει την ιστορία της ομάδας, συμβολίζει τις αρχές της που είναι το ήθος, η αγωνιστικότητα, η ευπρέπεια και το ευ αγωνίζεσθε..

Ποιος είναι ο βασικός στόχος των ακαδημιών που δημιουργήσατε;

Καταρχάς δημιουργούμε μια σχολή ποδοσφαίρου με δυτικοευρωπαϊκά χαρακτηριστικά προσαρμοσμένη στο μέταλλο του Έλληνα. Καλλιεργούμε την προσωπικότητα, το ήθος και το ταλέντο με όποια σειρά επιθυμεί ο καθένας να το δει, όπως αξίζει για κάθε παιδί που θα παίξει ποδόσφαιρο στην Παναχαϊκή.

Είναι το γήπεδο της Αγυιάς όπλο για να πετύχετε τους στόχους σας;

Ναι το πιστεύω ακράδαντα ότι αυτός ο ναός του Πατραϊκού ποδοσφαίρου που συνέρεε ο κόσμος για να δει τις δόξες του παρελθόντος και όχι μόνο, τώρα γράφει ιστορία ένα εξαιρετικό παιδί και ποιοτικός ποδοσφαιριστής ο Σάμαρης, θα δώσει ένα παραπάνω κίνητρο αν δεν είναι αφετηρία να έρθει στην σχολή μας ένα παιδί για να μάθει τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο

Οι οργανωμένοι οπαδοί θα είναι στο πλευρό σας στο νέο εγχείρημα. Πόσο σημαντικός παράγοντας είναι αυτός;

Θα ήταν ευχής έργο αυτό. Δεν θέλω να προδικάσω αλλά και αυτοί όπως όλοι θα θέλουν να δουν την δουλειά πρώτα, υποθέτω ότι θα μείνουν ευχαριστημένοι. Μην ξεχνούμε πως είναι το αίμα στις αρτηρίες κάθε μεγάλης ομάδας οι οργανωμένοι οπαδοί. Θέλω με σεβασμό να πω εδώ πως πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα πως είναι όμορφα να πηγαίνεις με το παιδί σου στο γήπεδο τις Κυριακές και αυτοί όταν είναι σωστοί βοηθούν στο να δημιουργηθεί μια εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες για να φτιαχτούν ακαδημίες αλλά τις περισσότερες φορές απέτυχαν. Τι είναι αυτό που σας κάνει ν πιστεύετε ότι αυτή την φορά θα πετύχει το εγχείρημα στην Παναχαϊκή;

Δεν δικαιούμαι να αναφερθώ σε οποιαδήποτε προγενέστερη προσπάθεια είχε γίνει. Εμείς όλοι και οι συνεργάτες μου που σηκώνουμε αυτό το βαρύ πίστεψέ με φορτίο θα απολογηθούμε για τα δικά μας έργα. Πιστεύω στην δύναμη του καθενός και στην αύρα αυτής της ομάδας. Αν μου επιτρέψουν οι προπονητές να δανειστώ μια έκφραση που χρησιμοποιούν «θα παίξουμε με ψυχή»!

Έχετε δουλέψει και παλιότερα ως υπεύθυνος ακαδημιών. Πιστεύετε ότι αυτή την φορά είναι πιο δύσκολα τα πράγματα από τις προηγούμενες λόγω του ονόματος της Παναχαϊκής;

Ναι είναι πιο δύσκολα σίγουρα. Οι ομάδες που πέρασα είναι και αυτές σπουδαίες και θέλω να πιστεύω ότι πάνω από όλα δούλεψα με υπευθυνότητα και θα αποδίδω την τιμή που τους αξίζει πάντοτε. Εδώ έχω βρει αρκετούς σπουδαίους ανθρώπους όπως ο Πρόεδρος Νίκος Ράπτης και η διοίκηση αλλά και οι προπονητές και το υπόλοιπο προσωπικό, κάποιοι από τους οργανωμένους ήδη μας βοηθούν θα μας βοηθήσουν και άλλοι… Θέλω να τους ευχαριστήσω βαθιά… Θα πω μια Κινέζικη παροιμία σε αυτό το σημείο. Λένε πως ένα καλάμι μόνο ο δυνατός αέρας το σπάει, τα πολλά καλάμια μαζί νικούν και τον αέρα. Κανείς από εμάς και πρώτος από όλους εγώ δεν θα οικειοποιηθεί αυτή την μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε. Είναι δουλειά πολλών και όχι ενός. Θα καταλάβουν κάποιοι αργότερα.

Η ομάδα της Παναχαϊδας που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ κατηγορίας θα έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις ή μια καλή και αξιοπρεπή πορεία;

Στόχος θα είναι μια πολύ καλή πορεία και ότι καλύτερο έρθει θα είναι δεκτό. Επειδή η ομάδα είναι από το μηδέν η σύσταση της δεν θέλουμε να τάξουμε στον κόσμο πρωτιές και πρωταθλήματα με μια ομάδα που δημιουργήθηκε φέτος. Ότι καλύτερο πετύχουμε όμως θα είναι δεκτό από όλους μας.

Ποιο είναι το όνειρο που έχετε για την νέα σεζόν που έρχεται;

Ένα είναι το όνειρο όταν δουλεύεις με τα παιδιά. Τα σέβεσαι, τα εκτιμάς και προσπαθείς να τους δώσεις εφόδια για την ζωή τους και να καλλιεργήσεις τις αρετές που έχει το κάθε ένα. Τους μαθαίνεις να έχουν προσωπικότητα εντός και εκτός γηπέδου. Να γεμίσουμε παιδιά και να ξεχειλίσουμε το γήπεδο.

You may also like...