Ανακρίθηκε η Μις Τουρκία για ασέβεια προς τον Ερντογάν -Το ποίημα στο Instagram της που εξόργισε τον Πρόεδρο

  • 20150115_559875
  • merve-buyuks-133012ab
  • merve-buyuks-133012zi
  • miss-turkey

Το διάσημο μοντέλο στην Τουρκία Merve Büyüksaraç ανακρίθηκε για προσβολή του Προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από αναδημοσίευση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ενός σατιρικού ποιήματος που είχε δημοσιευτεί σε γνωστό περιοδικό.

Η Merve Büyüksaraç, η οποία είχε αναδειχθεί το 2006 Μις Τουρκία, αλλά πλέον σήμερα εργάζεται ως μοντέλο, σχεδιάστρια βιομηχανικού σχεδίου και συγγραφέας, μετέβη στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης την Τετάρτη, προκειμένου να καταθέσει για το ποίημα «The Master’s poem» που κοινοποίησε στα social media.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet, η Büyüksaraç κατέθεσε πως «ίσως αναδημοσίευσε ένα ποίημα» από το εβδομαδιαίο χιουμοριστικό περιοδικό Uykusuz, αλλά το διέγραψε αμέσως όταν ένας από τους φίλους της την προειδοποίησε πως τέτοιες αναρτήσεις είναι δυνατόν να προκαλέσουν την έναρξη δικαστικής έρευνας στην Τουρκία.

«Το κοινοποίησα επειδή το βρήκα αστείο. Δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω τον τότε πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» πρόσθεσε η Büyüksaraç.

Σημειώνεται ότι το «The Master’s Poem» επικρίνει μέσω της σάτιρας τον Ερντογάν, χρησιμοποιώντας στίχους από τον τουρκικό εθνικό ύμνο.

Η Büyüksaraç αφέθηκε ελεύθερη, ενώ για την υπόθεση ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
20150115_559875

merve-buyuks-133012ab

merve-buyuks-133012zi

miss-turkey

You may also like...