Βαρυποινίτες χρηματοδότησαν το σχέδιο του Χ. Ξηρού

Υπόνοιες ότι το σχέδιο του Χριστόδουλου Ξηρού για την απελευθέρωση των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» χρηματοδοτήθηκε από βαρυποινίτες που κρατούνται για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου εκφράζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Υποστηρίζουν ότι για την αγορά των όπλων και των εκρηκτικών που βρέθηκαν σε Ανάβυσσο και Λουτράκι και την μίσθωση των ακινήτων απαιτήθηκαν χρήματα που δεν διαθέτουν τα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης.«Δεν έχουν σημειωθεί ένοπλες ληστείες τραπεζών, που να αποδίδονται σε συνεργούς των έγκλειστων μελών της Συνωμοσίας» δήλωσε αστυνομική πηγή στην «Κ». Αξιωματικοί που μετέχουν στις έρευνες κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι τη χρηματοδότηση του σχεδίου απόδρασης ανέλαβε βαρυποινίτης, για τον οποίο έχουν και στο παρελθόν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για διασύνδεση του με μέλη των «Πυρήνων». Μάλιστα, οι ίδιες πηγές θεωρούν πιθανό στο σχέδιο απόδρασης να μην συμμετείχαν μόνο τα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης αλλά και ποινικοί κρατούμενοι που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του συγκεκριμένου βαρυποινίτη.

Στο μεταξύ, σε δεκάδες ανέρχονται οι βόμβες που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι κρησφύγετο στην Περαχώρα Λουτρακίου. Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση στην «Κ» αστυνομικού που προΐσταται των ερευνών, ο αριθμός των εκρηκτικών μηχανισμών προσεγγίζει τους εκατό. Η ίδια πηγή εκτίμησε ότι τις βόμβες θα χρησιμοποιούσαν σε μπαράζ επιθέσεων που θα εξαπέλυαν μετά την απόδρασή τους τα μέλη της «Συνωμοσίας». Το κατάλυμα στο Λουτράκι είχε νοικιάσει τον περασμένο Σεπτέμβριο η 22χρονη συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητα με στοιχεία “Ελένη Μελάνη”. Στο εξωτερικό του σπιτιού βρέθηκαν δύο κλεμμένα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων ένα λευκό βαν που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί ως αυτοκίνητο – βόμβα στην επίθεση εναντίον των φυλακών Κορυδαλλού. Μάλιστα, στα τζάμια του αυτοκινήτου τα μέλη της ομάδας που θα συμμετείχαν στο σχέδιο είχαν τοποθετήσει λευκή αυτοκόλλητη ζελατίνα προκειμένου να μην είναι ορατό το εσωτερικό του οχήματος.

Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στην «Κ» ότι η 22χρονη επισκεπτόταν στον Κορυδαλλό έγκλειστα μέλη της «Συνωμοσίας» μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και έκτοτε τα ίχνη της χάθηκαν. Το διάστημα που ακολούθησε, τον ρόλο του «συνδετικού κρίκου» μεταξύ των μελών της οργάνωσης και του Χριστόδουλου Ξηρού έπαιζαν άλλα άτομα, τα οποία επίσης βρίσκονται στο στόχαστρο της έρευνας.

Εξάλλου, η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε τη Δευτέρα έρευνα και στο πατρικό σπίτι της 22χρονης στο Αίγιο, δίχως αποτέλεσμα. Ο πατέρας της, που σημειωτέον δήλωσε την εξαφάνισή της στην Αστυνομία τη Δευτέρα, μίλησε χθες στην «Κ» και υποστήριξε ότι η κόρη του μέχρι τον Αύγουστο ζούσε και εργαζόταν στο Αίγιο και στις αρχές φθινοπώρου επέστρεψε στο Πανεπιστήμιό της στην Κομοτηνή προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές της. «Φοιτούσε στο τελευταίο 6μηνο του τμήματος Κοινωνικής και Πολιτικής Διοίκησης. Έφυγε από το Αίγιο τον Αύγουστο και τους δύο επόμενους μήνες είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της. Το τελευταίο δίμηνο η επικοινωνία μας διεκόπη αλλά μας είχε πει ότι θέλει να επικεντρωθεί στο διάβασμα και δεν ανησυχήσαμε ιδιαίτερα».

Η Αντιτρομοκρατική διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και του 30χρονου άνδρα, ο οποίος μίσθωσε τον Ιούνιο τη μονοκατοικία της Ανάβυσσου. Ο τελευταίος συστήθηκε στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ως υπαξιωματικός του λιμενικού σώματος, ενώ προκαλεί εντύπωση μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ο νεαρός είχε συχνούς τραυματισμούς στα πόδια και δυσκολία στο περπάτημα.

Τέλος, σημειώνεται ότι ορφανό DNA άνδρα που είχε ανιχνευτεί στο φάκελο βόμβα που ταχυδρόμησε ο Ξηρός για λογαριασμό της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” στο Α.Τ. Ιτέας είχε ταυτοποιηθεί με DNA άνδρα που είχε βρεθεί σε ένα από τα δέματα – βόμβες που είχαν στο παρελθόν ταχυδρομήσει τα μέλη της οργάνωσης. Το πρόσωπο αυτό δεν ανήκει μεταξύμ των συλληφθέντων και πιθανολογείται ότι μετείχε στο σχέδιο απόδρασης από τον Κορυδαλλό.
20150107_556269

You may also like...