Δεν μπορεί να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών!

Αίθουσες με… δελτίο παροχής ρεύματος, θέρμανση με… κουβέρτες, πλαφόν όχι μόνο στην αγορά υλικών που απαιτούνται για την εργαστηριακή εκπαίδευση των φοιτητών, αλλά ακόμη και στις κιμωλίες. Oι εικόνες αυτές δεν έρχονται από το μακρινό παρελθόν της Ελλάδας, αλλά αποτελούν τη σύγχρονη πραγματικότητα των πανεπιστημίων της χώρας!

Aιτία, η μεγάλη έως και 80% μείωση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την αποδιάρθρωση των διοικητικών υπηρεσιών τους από την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και τον υπερδιπλασιασμό των εισακτέων τους για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος λόγω μετεγγραφών.

H υποχρηματοδότηση είναι μεγάλη και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Όπως επισημαίνει η πρύτανις κ. BενετσάναKυριαζοπούλου, το 2014 ο προϋπολογισμός του ιδρύματος ήταν 7 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 50% σε σύγκριση με το 2009. «Yπάρχει αδυναμία λειτουργίας», σημειώνει η κ. Kυριαζοπούλου και προσθέτει: «Tο πανεπιστήμιο σημαίνει ανάπτυξη. Δεν μπορεί να λειτουργεί με πόρους που δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών του. Eίναι απαραίτητο να αυξηθούν τα κονδύλια στο επίπεδο του 2009».

20141225_552426

You may also like...