ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Οι διαρρήκτες “χτυπούν”… όταν έχει κακοκαιρία

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες από τα χωριά της δυτικής Αχαΐας, τα οποία βρίσκονται στο έλεος των διαρρηκτών καθώς η αστυνόμευση δεν επαρκεί.

Χωρίς φωτισμό και το κυριότερο χωρίς αστυνομικές περιπολίες παραμένουν τα απομακρυσμένα χωριά της δυτικής Αχαΐας, αν και κρούσματα διαρρήξεων παρατηρούνται και στις περιοχές που είναι κοντά στην έδρα του δήμου και πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Λίγες μέρες μετά το περιστατικό που συνέβη στον Άνω Αλισσό και την εισβολή διαρρηκτών σε σπίτι γυναίκας με κινητικά προβλήματα, ενδεικτικές είναι οι μαρτυρίες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Όπως αναφέρουν όταν πέφτει το σκοτάδι, επικρατεί φόβος. Δεν κυκλοφορούν έξω από τα σπίτια τους, δεν μπορούν να πάνε στα κτήματά τους.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία οι δράστες «χτυπάνε» κυρίως τις μέρες που έχει κακοκαιρία και έτσι με το θόρυβο δεν γίνονται αντιληπτοί. «Περιμένουν τη βροχή για να σπάσουν τις πόρτες με τις βαριοπούλες…», περιγράφουν κάτοικοι στα χωριά της δυτικής Αχαΐας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή έχει ζητήσει από την αρχή της θητείας της, ενίσχυση της Αστυνόμευσης της δυτικής Αχαΐας, ενώ έχει προχωρήσει σε σχετικές επαφές και συναντήσεις. λαμβάνοντας και δεσμεύσεις.
20141215_547851

You may also like...