Ελένη Κοκκίδου: «Δουλεύω εντατικά. Έχει συρρικνωθεί η παλιά μου καθημερινότητα»

Στην παράσταση «Αβελάρδος και Ελοΐζα», τη δεύτερη εκδοχή του σκηνοθέτη Γιάννη Καλαβριανού, ο έρωτας γίνεται συνώνυμο της απελπισίας. Συμβαίνει αυτό και στην πραγματική ζωή;

«Με τον έρωτα χάνεις τον εαυτό σου, ξεγυμνώνεσαι, αν δεν βρεις ανταπόκριση μπορεί να γίνει βασανιστικός. Ο έρωτας είναι διαλυτικός. Δοκιμάζει το σώμα, την ψυχή, το πνεύμα». Μα οι μεγάλοι έρωτες που έγραψαν ιστορία είχαν άτυχο τέλος. «Ισως αυτός είναι ο λόγος που τους θυμόμαστε. Είμαι σίγουρη πως πολλοί άνθρωποι έζησαν μαζί όντας συνεχώς ερωτευμένοι» τόνισε στο Πρώτο Θέμα η Ελένη Κοκκίδου.

Έλκονται οι γυναίκες από τους «ποιητές»; «Φυσικά και μια γυναίκα θέλει να ακούσει τον ωραίο λόγο. Το χιούμορ και οι εκπλήξεις που κουβαλούν οι ευφυείς άντρες γοητεύουν εύκολα μια γυναίκα. Ιστορικά αν το δούμε, οι φωτισμένοι άνθρωποι, ασχέτως φυσικής ομορφιάς, είχαν τρομερή επιτυχία στις γυναίκες».

Πώς συνδυάζονται τα καθημερινά γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς με το θέατρο; «Δουλεύω εντατικά. Έχει συρρικνωθεί η παλιά μου καθημερινότητα. Δεν δούλευα τόσο παλαιότερα. Πάντοτε έκανα κάτι άλλο παράλληλα με το θέατρο, τραγουδούσα κυρίως. Ναι, αποδέχτηκα αγόγγυστα τη νέα καθημερινότητά μου. Είμαι τυχερή. Δουλεύω σε πράγματα που με ενδιαφέρουν και με ευχαριστούν».

20141204_543542

You may also like...