Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Λάτσειο από το σωματείο “Καταναλωτική Συνείδηση”

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα που είχε σαν θέμα της την προστασία του Περιβάλλοντος, την υγιεινή διατροφή και  την προάσπιση των δικαιωμάτων του καταναλωτή και που προσέλκυσε αρκετό κόσμο και κυρίως εκπαιδευτικούς και γονείς, διοργάνωσε την Παρασκευή το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δημαρχείου Πύργου, το Σωματείο «Καταναλωτική Συνείδηση» σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Πρωτο- βάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Στην εκδήλωση μίλησαν μεταξύ άλλων , ο παιδοψυχίατρος Δρ. Κώστας Α. Σταμπουλόπουλος,  ιδρυτής και υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού «Ινστιτούτο Μελέτης Παιδιού και Οικογένειας» στην Πάτρα, που έχει έντονη δράση, ειδικά τα τελευταία χρόνια, στον τομέα της διατροφής και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στην υγεία των παιδιών και των εφήβων, παρουσιάζοντας χρήσιμα στοιχεία για τους γονείς που θέλουν να προσέξουν την διατροφή των παιδιών τους. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας,  Κώστας Νικολούτσος, αναφέρθηκε στην  ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας με την αξιοποίηση – εκμετάλλευση των τοπικών προϊόντων της πλούσιας Ηλειακής γης και πως η κατανάλωση αυτών συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Χαιρετισμό απηύθυνε και η Δ/ντρια Πρωρτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας κ. Ζωή Βουρλούμη.

Στην εκδήλωση η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛ- ΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ»  και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», έγινε αναφορά στις δράσεις των 27 σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, από τους υπεύθυνους σχολικών δραστηριοτήτων,  Ευγενία Ηλιοπούλου και Γιώργο Γοροζίδη,   ενώ συμμετείχαν οι μαθητές του 4ου  Νηπιαγωγείου Πύργου, 1ου  Γυμνασίου Πύργου και 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας.  Στην αίθουσα, υπήρχαν και καλάθια με τοπικά προϊόντα και ενδεικτικά ταμπελάκια.

Αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη επιτυχημένη εκδήλωση του σωματείου Καταναλωτική συνείδηση, αφού στις 20 Μαίου είχε πραγματοποιηθεί ημερίδα με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών και μαθητών, όπου παρουσιάστηκαν οι αντίστοιχες μαθητικές δράσεις, ενώ παράλληλα εγκαινιάστηκε και λειτούργησε η έκθεση ζωγραφικής με έργα των μαθητών, που είχε διάρκεια μιας εβδομάδας.

You may also like...