ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: Ζώα καταλήγουν… σε οίκους ανοχής τετράποδων στη Γερμανία-Άλλα σε κλινικές για “πειράματα”

Λιμενικές και αστυνομικές αρχές, καθώς και κτηνιατρικές υπηρεσίες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής ελέγχουν εξονυχιστικά το τελευταίο διάστημα τις μεταφορές ζώων συντροφιάς προς το εξωτερικό, αφού εκφράζονται φόβοι ότι πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για πειράματα, ή καταλήγουν ακόμα και σε οίκους ανοχής ζώων στη Γερμανία!

Μάλιστα τους τελευταίους μήνες, αρκετές φορές οι Αρχές έχουν εμποδίσει είτε από τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, είτε από το αεροδρόμιο του Αράξου, την έξοδο ζώων, που δεν συνοδεύονταν από τα παραστατικά που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Που τελικά καταλήγουν τα αδέσποτα ζώα, που μεταφέρονται μαζικά και χωρίς τα νόμιμα παραστατικά των αρμοδίων υπηρεσιών, προς το εξωτερικό;

Οι έλεγχοι στις μεταφορές αδέσποτων ζώων (κυρίως σκύλων αλλά και γατών), από τις πύλες εξόδου της Δυτικής Ελλάδας προς χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα προς τη Γερμανία, έχουν γίνει ιδιαίτερα ενδελεχείς και επισταμένοι το τελευταίο διάστημα.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο, για μεταφορά από 8.000 μέχρι και 150.000 αδέσποτων ζώων ετησίως, από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.

Τι τύχη όμως έχουν τα αδέσποτα, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνες που δεν είναι καταγεγραμμένα από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, είτε δεν υπάρχουν οι υπεύθυνες δηλώσεις των ατόμων που θα τα υιοθετήσουν;

Και σε κάθε περίπτωση, κατά πόσο φιλοζωική ενέργεια συνιστά η μαζική μεταφορά τους για υιοθεσία στο εξωτερικό, κάτω από άθλιες συνθήκες;

Τρίτος παγκοσμίως ο τζίρος από το λαθρεμπόριο οικόσιτων ζώων!

Ήδη είναι γεγονός η εντατικοποίηση των ελέγχων στις εξόδους της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να αποτραπεί η προσπάθεια παράνομη εξαγωγή αδέσποτων ζώων.

Μια επιχείρηση που είναι ιδιαίτερα επικερδής, για όσους επιτήδειους αναλαμβάνουν να περάσουν χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις τα ζώα εκτός ελληνικών συνόρων.

Ας σημειωθεί, ότι ο τζίρος από το λαθρεμπόριο οικόσιτων ζώων από τα διεθνή κυκλώματα, εκτιμάται από τον ΟΗΕ ως ο τρίτος παγκοσμίως μετά το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών!.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, πολλά από τα αδέσποτα και δεσποζόμενα εγκαταλειμμένα ή κλεμμένα ή και εκτρεφόμενα ζώα, που εξάγονται από τη χώρα μας προς τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Βρετανία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γαλλία, χρησιμοποιούνται παρανόμως σε κτηνιατρικές κλινικές (όπως για μεταμοσχεύσεις οργάνων ή αφαίρεση κολλαγόνου κ.ά), προκειμένου να αξιοποιηθεί το δέρμα τους σε παιχνίδια ή παραεμπόριο γούνας, για πειραματικούς σκοπούς ή ακόμα και για σεξουαλικούς λόγους.

Θυμίζουμε, ότι στην (πολιτισμένη) Γερμανία η κτηνοβασία είναι νόμιμη και λειτουργούν κανονικά οίκοι ανοχής, που παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες προς… κτηνοβάτες!

You may also like...