Ερωτηματικά: Πώς μπόρεσαν 3 άνθρωποι να αιματοκυλίσουν το Παρίσι

  • kouachi-koulibaly
  • coulibaly-boumeddiene

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν σταματήσει να παρακολουθούν τους δύο από τους εκτελεστές του Παρισιού, τα αδέλφια Κουασί, μέσα στο 2014. Θα ζητηθούν εξηγήσεις από την γαλλική κυβέρνηση για τα κενά, τα λάθη και τις παραλείψεις της υπηρεσίας παρακολουθήσεων.
kouachi-koulibaly
Τα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Γαλλίας βρίσκονται σήμερα στα χείλη όλων των Γάλλων αλλά και της διεθνούς κοινότητας.Από την πρώτη στιγμή, επισημαίνει η εφημερίδα Le Figaro, η λέξη «κενά» βρίσκεται στα χείλη όλων, μετά τις φονικές επιθέσεις που οδήγησαν στον θάνατο 17 άτομα και αιματοκύλισαν την γαλλική πρωτεύουσα. Η λέξη «κενά» διατυπώθηκε από τον ίδιο τον γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς: «Υπάρχουν κενά προφανώς. Όταν υπάρχουν 17 νεκροί αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και κενά» είναι η δήλωσή του. Η γαλλική κυβέρνηση ξέρει ότι θα πρέπει να απολογηθεί, σύντομα, την ώρα που όταν ήταν στην αντιπολίτευση κατηγορούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση για μια παρόμοια περίσταση: «Να ξέρετε ότι η επιστροφή της τρομοκρατίας είστε εσείς!».
Ο εκτελεστής του εβραϊκού παντοπωλείου Κουλιμπαλί και η καταζητούμενη ερωμένη του Μπουμεντιέν:
coulibaly-boumeddiene
Πράγματι, πώς μπόρεσε η κυβέρνηση να αγνοήσει την εξτρεμιστική άνοδο των αδελφών Κουασί και τον σύνδεσμο με τον Κουλιμπαλί; Αυτοί οι τρεις άνθρωπο, επί τρείς ημέρες, αιματοκύλισαν το Παρίσι, έσπειραν τον τρόμο, αποδεκάτισαν το περιοδικό Charlie Hebdo και τρομοκράτησαν την γαλλική και παγκόσμια κοινή γνώμη; Σύμφωνα με πληροφορίες που παραθέτει η εφημερίδα Le Figaro, η παρακολούθηση των εκτελεστών αδελφών Κουασί είχε σταματήσει να γίνεται από την ειδική μυστική υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με τις βαριές περιπτώσεις. Η υπόθεση είχε πάει σε κατώτερο επίπεδο, είχε υποβαθμιστεί. «Μάλλον κάπου εκεί άρχισαν να χάνονται οι πληροφορίες για τους τρομοκράτες εκτελεστές» αναφέρει δικαστική πηγή στην εφημερίδα.

You may also like...