Ζευγάρι Χριστιανών από την Αίγυπτο δολοφονήθηκε στη Λιβύη

Ένας Αιγύπτιος γιατρός και η σύζυγός του – Χριστιανοί Κόπτες – δολοφονήθηκαν και η κόρη τους απήχθη σήμερα από την οικία τους στην πόλη Σύρτη της Λιβύης, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο.

«Δύο ένοπλοι άνδρες, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει αναγνωριστεί, σκότωσαν σήμερα τον Χριστιανό γιατρό από την Αίγυπτο Μάγκντι Σόμπι Τούφικ και τη σύζυγό του στην κατοικία τους στο νοσηλευτικό κέντρο Τζαρφ στη Σύρτη», σε απόσταση 500 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης, δήλωσε ο Γιούσεφ Τεμπέικα, πρόεδρος ενός τοπικού συμβουλίου.

Οι δολοφόνοι στη συνέχεια «απήγαγαν την κόρη τους ηλικίας 18 ετών και εγκατέλειψαν 2 μικρά κορίτσια στο σπίτι όπου διαπράχθηκε το έγκλημα» προσέθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με εκείνον προφανώς δεν πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα αλλά κυρίως για μια ενέργεια με θρησκευτικά κίνητρα καθώς τα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων παρέμειναν άθικτα. «Τα χρήματα που ανήκαν (στο γιατρό) και βρίσκονταν σε ένα τραπέζι κοντά στον τόπο του εγκλήματος και τα κοσμήματα της συζύγου του δεν τα είχαν αγγίξει» οι δράστες.

Οι περιοχές της ανατολικής Λιβύης αποτελούν θέατρο παρόμοιων δολοφονικών επιθέσεων εναντίον Χριστιανών Κοπτών όπως και άλλων πολιτών ξένων χωρών που είναι Χριστιανοί στο θρήσκευμα.

Την 24η Φεβρουαρίου οι σοροί 7 Αιγυπτίων Χριστιανών που σκοτώθηκαν σε επίθεση με όπλο είχαν ανακαλυφθεί κοντά στη Βεγγάζη.
20141223_551615

You may also like...