Λεφτά υπάρχουν και τα ρίχνουν στην πυρά -Εργοστάσιο καίει χαρτονομίσματα αντί για κάρβουνο

Θεωρείται ελαφρώς απίθανο να έχει φτάσει μέχρι την Κίνα το ελληνικό λαϊκό άσμα που ανέφερε κάτι σχετικό, αλλά εκεί πράγματι κάποιος καίει τα… λεφτά του.

Ο λόγος βέβαια δεν είναι εκείνος που ανέφεραν οι συγκεκριμένοι στίχοι- για να διαπιστώσει ο αοιδός αν η καλή του αγαπά εκείνον ή το χρήμα- αλλά επειδή αποτελούν μία φτηνή ύλη. Ενα εργοστάσιο ηλεκτρισμού στην πόλη Λουογιάνγκ στην Κίνα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, καίει παλιά και κατεστραμμένα χαρτονομίσματα αντί για κάρβουνο.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της εγκατάστασης, ένας τόνος χαρτονομισμάτων παράγει πάνω από 600 kWh ηλεκτρισμού και μάλιστα αποτελούν καλύτερη λύση για το περιβάλλον, σε σύγκριση με το κάρβουνο. Ετσι, με την άδεια της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, ξεκίνησαν να καίνε τα χαρτονομίσματα που έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία, επειδή έχουν φθαρεί.

Εννοείται πως η είδηση αντιμετωπίστηκε με αρκετό χιούμορ στην Κίνα. «Καίνε χρήματα; Η Λουογιάνγκ είναι τόσο πλούσια πόλη!», έγραψε ένας χρήστης του Weibo- μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα. «Είμαι πρόθυμος να μείνω ένα χρόνο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σας παρακαλώ δώστε μου μία στοίβα από τα χαρτονομίσματα», ανέφερε άλλος.
20141210_546316

You may also like...