«Μπλόκο» στην επιστροφή των Σχολικών Φυλάκων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. σε ανακοίνωση – καταγγελία που εξέδωσε, κάνει λόγο για προσπάθεια της Κυβέρνησης «μέσω του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Εμμανουήλ Αγγελάκα» – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει – να αποτρέψει την επιστροφή στην εργασία των Σχολικών Φυλάκων, που έχουν δικαιωθεί δικαστικά, αναφερόμενη, ειδικότερα, στο θέμα της επιστροφής Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, επιστροφή, που εμποδίζεται από απόφαση του γ.γ., όπως καταγγέλλεται, που ακυρώνει προηγούμενη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του προαναφερόμενου Δήμου, να μην ασκήσει έφεση, στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του Ν.4172/2013, που κατήργησε τις θέσεις των Σχολικών Φυλάκων και τους έθεσε σε “διαθεσιμότητα”.

«Με την υπ’ αριθμ.: 31844/24613/7-7-2014 απόφασή του ακυρώνει την υπ’ αριθμ.: 86/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού που αποφάσισε να μην ασκήσει ΕΦΕΣΗ στην απόφαση (1240/2014) του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του Ν.4172/2013 που κατήργησε τις θέσεις των Σχολικών Φυλάκων και τους έθεσε σε διαθεσιμότητα.

Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, καθ’ υπόδειξη της συγκυβέρνησης έρχεται ευθέως σε αντίθεση με την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα (άρθρο 102, παρ.2) αρχής της Διοικητικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. και δείχνει ότι υπακούει και υπηρετεί μόνο τις συμφωνίες με την τρόικα και τα μνημόνια που στόχο έχουν την διάλυση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., την εκχώρησή τους στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» επισημαίνει η ανακοίνωση και συμπληρώνει:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει ότι με όλες τις δυνάμεις της θα αγωνιστεί για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να επιστρέψουν ΟΛΟΙ στις θέσεις τους και καλεί και τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μην υποκύπτουν στις πιέσεις της συγκυβέρνησης και να μην ασκούν ΕΦΕΣΗ στις αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ώστε να επιβεβαιώσουν στην πράξη αυτά που λένε… Άλλωστε, ΟΛΟΙ μας κρινόμαστε από αυτά που κάνουμε και όχι από αυτά που λέμε!!!».

You may also like...