Νίκη Παλληκαράκη: Ηθοποιός με πτυχίο Ιατρικής!

Η Νίκη Παλληκαράκη μεγάλωσε στην Αθήνα με πατέρα στρατιωτικό -σήμερα αποστρατεία-, χωρίς όμως ποτέ, όπως διευκρινίζει, να μεταφέρει την πειθαρχία που εκείνος απαιτούσε στη δουλειά του και στην οικογένεια του.

«Έζησα πολύ όμορφα παιδικά χρόνια. Υπήρξα άριστη μαθήτρια και ήμουν ίσως από τα ελάχιστα παιδιά που αγαπούσαν τόσο πολύ το διάβασμα. Λάτρευα το σχολείο. Σήμερα μπορεί να με χαρακτήριζες “φυτό”, εμένα όμως μου πρόσφερε πολύ μεγάλη ικανοποίηση η μελέτη, θυμάμαι ότι πηγαίναμε εκδρομές με τους γονείς μου ή με τους συμμαθητές μου, γυρνούσαμε το βράδυ στο σπίτι και εγώ προτιμούσα να ξημερωθώ διαβάζοντας παρά να πέσω για ύπνο. Αν και είχα προσπαθήσει να μπω στον χώρο της τέχνης από τα 18 μου επιδιώκοντας να συνδυάσω παράλληλα με τις ιατρικές σπουδές, τελικά προτίμησα να τελειώσω την ποία είχα περάσει με την πρώτη, και μετά να ασχοληθώ με το θέατρο. Τότε αισθανόμουν μεγαλύτερη ασφάλεια στο χώρο της επιστήμης, με ενδιέφερε αυτή η ιδιαίτερη γνώση και η προσφορά που εμπεριέχει η ιατρική. Στα 7 χρόνια σπουδών όμως, κατάλαβα ότι δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα να κάνω σε καθημερινή βάση στο μέλλον.

Ένιωσα πως οι ανθρώπινες σχέσεις σε οποιαδήποτε μορφή και εργασιακό περιβάλλον, είναι ίδιες κι έτσι αποφάσισα να αφοσιωθώ στην τέχνη που πάντα αγαπούσα. Κέρδισα όμως σε γνώση, παιδεία, βαθύτερη κατανόηση των ανθρώπινων αντιδράσεων και κάτι που θα με βοήθησε αργότερα και στο θέατρο. Για παράδειγμα σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να ανακαλώ στο μυαλό μου εικόνες από νοσοκομεία και στην άμεση επαφή που είχα με ασθενείς κατανοήσω καλύτερα έναν ρόλο ή την αιτία στη συμπεριφορές. Και είναι μεγάλη τύχη να έχω ήδη παρατηρήσει τόσους, σε πολύ ιδιαίτερες στιγμές τους, λόγω των εφημερίων που είχα ήδη ξεκινήσει να κάνω ως φοιτήτρια σε κλινικές», αφηγείται στο Πρώτο Θέμα.

20141211_546491

You may also like...