Ο ρόλος Αμπράμοβιτς στο Μουντιάλ του 2018

Ρεπορτάζ του Independent επικαλείται πληροφορίες από βρετανικές μυστικές υπηρεσίες

Μετά το σκάνδαλο της διαπλοκής πίσω από την ανάληψη του Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ, έρχονται πλέον διαρκώς στην επιφάνεια στοιχεία για περίεργες συναλλαγές και για την αντίστοιχη διοργάνωση του 2018, που ανέλαβε η Ρωσία.

Η βρετανική Independent στο φύλλο της Δευτέρας κάνει λόγο για το ρόλο που διαδραμάτισε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην όλη ιστορία, επικαλούμενη ως πηγή την MI6, τη μυστική υπηρεσία της χώρας.

Όπως αναφέρει, ο ζάπλουτος ιδιοκτήτης της Τσέλσι ήταν μεταξύ ενός γκρουπ ισχυρών επιχειρηματιών και ολιγαρχών της Ρωσίας, τη βοήθεια των οποίων ζήτησε ο ισχυρός άνδρας της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν. Μάλιστα, το αφεντικό των πρωτοπόρων της Premiership φέρεται να είχε σειρά μυστικών επαφών με τον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ. «Του δόθηκε η αποστολή να χρησιμοποιήσει τα πλούτη και τη δύναμή του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο για να φέρει το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία», αναφέρει η εφημερίδα.

Παράλληλα δημοσιεύει και «ανώνυμη» μαρτυρία ανθρώπου που υπήρξε στην MI6. «Είχε καθοριστικό ρόλο στην υποψηφιότητα της Ρωσίας. Θυμάμαι πως έκανε πολλές ιδιωτικές συναντήσεις με τον Ζεπ Μπλάτερ στη Νότια Αφρική. Δεν ξέρω αν έδωσε και χρήματα».
20141201_542230

You may also like...