ΠΑΤΡΑ: Διαβάστε γιατί Αστυνομικοί συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία ανέλαβαν πριν λίγο καιρό οι αστυνομικοί της Πάτρας που αποφάσισαν να συνδράμουν το εγχείρημα ενός συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες απο την Πέλλα για να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια!

Στο Β” Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας, στο κτήριο της οδού Ερμού, πριν απο ενάμιση μήνα , οι αστυνομικοί τοποθέτησαν ένα κιβώτιο στο οποίο συγκέντρωναν… πλαστικά καπάκια από εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά.

Ήδη έχουν ξεπεράσει τα 540 καπάκια και το κουτί ξεπερνά το ένα κιλό!Ο στόχος είναι τα 540 χιλιάδες καπάκια κάτι που δεν φαίνεται ανέφικτο με το ρυθμό που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία οι αστυνομικοί.

Αντίστοιχα κιβώτια έχουν τοποθετηθεί και στην Νευρολογική – Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η ιδέα ανήκει στον Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του νομού Πέλλας ο οποίος ενημερώθηκε απο το διαδίκτυο οτι 10.000 πλαστικά καπάκια εμφιαλωμένου νερού και αναψυκτικών ανταλλάσσονται με ένα αναπηρικό ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο.

Η εταιρία παραλαμβάνει δια μέσω του συλλόγου χιλιάδες πλαστικά καπάκια που καταφτάνουν από όλα τα μέρη της Ελλάδας και από κάθε είδους φορέα ή επιχείρηση μπορεί να σκεφτεί κανείς. Αντάλλαγμα είναι η παροχή της οικονομικής συνδρομής της, προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά καρότσια, τα οποία χαρίζονται σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν βρίσκονται.

Από τότε, πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, το όνειρο έγινε πραγματικότητα και ήδη πολλά ηλεκτρονικά αμαξίδια έχουν δοθεί σε νοσοκομεία, συλλόγους , υπηρεσίες, αλλά και άτομα που το έχουν ανάγκη.

You may also like...