ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ – «ΔΙΑΜΑΝΤΙ»: «Αθόρυβα» αγόρασε 5 πάγκους στην λαϊκή και μοίραζε τρόφιμα!Καθόταν σε μία γωνιά και παρακολουθούσε…!

Είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας και πλούσιος. Ωστόσο ποτέ του δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε. Και ακόμα περισσότερο, δεν τον εγκατέλειψε ποτέ η συμπόνια και κυρίως η ανθρωπιά. Γι’ αυτό και βοηθά τους συνανθρώπους του φροντίζοντας όμως να παραμένει ο ίδιος στην αφάνεια και κανείς από όσους βοηθά να μην γνωρίζει ποιος είναι ο ευεργέτης του. Ο λόγος για Πατρινό επιχειρηματία, από τα πλέον τρανταχτά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, που έχει οικοδομήσει μία δυνατή μεγάλη επιχείρηση με πολλή και σκληρή δουλειά και έξυπνες επιχειρηματικές επιλογές και ιδέες.Και που όχι απλώς βοηθά τους οικονομικά αδύναμους της πόλης, αλλά για τα Χριστούγεννα επέλεξε να κάνει κάτι ακόμα πιο δραστικό και χρήσιμο. Τι; Να …αγοράσει πάγκους στη λαϊκή και μοίραζε δωρεάν τρόφιμα σε όσους πήγαιναν για ψώνια! Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω επιχειρηματίας, ο οποίος είναι γύρω στα 60, μετέβη στη λαϊκή αγορά παραμονές των Χριστουγέννων και συνεννοήθηκε με τους παραγωγούς πέντε πάγκων. Η συνεννόηση αφορούσε στο ποσό που οι ίδιοι απαιτούσαν έτσι ώστε να αγοράσει το σύνολο των προϊόντων που ήταν προς πώληση. Και επρόκειτο για διαφορετικά προϊόντα. Φρούτα, λαχανικά, πατάτες και διάφορα άλλα απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό.Ο ίδιος έκλεισε γρήγορα τις συμφωνίες με τους μικροπωλητές και αφού πλήρωσε τα προϊόντα τους έδωσε εντολή να μην παίρνουν χρήματα από τους πελάτες που θα επέλεγαν να ψωνίσουν στους συγκεκριμένους πάγκους.Έτσι όποιος πήγαινε σε έναν από τους πέντε αυτούς πάγκους και επέλεγε κάποιο προϊόν, στο τέλος ενημερωνόταν από τον μικροπωλητή πως… δεν χρειαζόταν να πληρώσει αφού ήταν ήδη πληρωμένα! Και το μόνο που έκαναν οι παραγωγοί ήταν απλώς να… εύχονται «Καλά Χριστούγεννα»!

Τον αναγνώρισε πελάτηςΟ επιχειρηματίας στεκόταν σε ένα κοντινό σημείο. Ελέγχοντας την εξέλιξη της διαδικασίας αλλά μη θέλοντας να φανεί ότι εκείνος ήταν πίσω από την ευχάριστη αυτή έκπληξη. Σε έναν όμως από τους πάγκους, ο μικροπωλητής δεν άντεξε και υπέδειξε στον πελάτη του τον επιχειρηματία ο οποίος καθόταν σε ένα μικρό κασελάκι σε μια γωνιά και παρακολουθούσε.Και μάλιστα ο πελάτης τον αναγνώρισε αμέσως και έσπευσε να του σφίξει το χέρι για Χρόνια Πολλά και να του πει πως ήθελε να πληρώσει. Ο επιχειρηματίας ανταπέδωσε τις ευχές χαμογελώντας, όμως επέμεινε. «Αφού έτυχε να ψωνίσεις από αυτό τον πάγκο, τότε δεν πληρώνεις» του απάντησε χωρίς να αφήσει περιθώριο.Και όπως ήταν φυσικό, ο πελάτης απομακρύνθηκε συγκινημένος για αυτή την κίνηση του γνωστού Πατρινού!
20141230_553791

You may also like...