ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αναστέλλεται η αποχή από τις εκλογές

Αναστέλλεται η απεργία-αποχή από τις εκλογικές εργασίες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Θα ήταν τουλάχιστον απρέπεια, αν μη τι άλλο, στο ζήτημα της μη καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων του 2014, αλλά και του 2012, σε κάποιες περιπτώσεις, ένα ζήτημα που εγκαίρως έθεσε η Ομοσπονδία στους αρμόδιους που επιδεικτικά αδιαφόρησαν, να συμπεριφερθούμε διαφορετικά!», σημειώνεται, μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ ως μία από τις δυναμικότερες Δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες λαμβάνει αποφάσεις με βάση πάντα το συμφέρον των εργαζομένων που εκπροσωπεί.

Θα ήταν τουλάχιστον απρέπεια, αν μη τι άλλο, στο ζήτημα της μη καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων του 2014, αλλά και του 2012, σε κάποιες περιπτώσεις, ένα ζήτημα που εγκαίρως έθεσε η Ομοσπονδία στους αρμόδιους που επιδεικτικά αδιαφόρησαν, να συμπεριφερθούμε διαφορετικά..!!!

Στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις λαμβάνονταν πράγματι ομόφωνες αποφάσεις για τη διεκδίκηση αύξησης του εκλογικού επιδόματος των εργαζομένων που θα απασχολούνταν σε αυτές.

Το κύρος της Ομοσπονδίας βασίζεται στην αγωνιστικότητα, τη δυναμικότητα, αλλά και τη συνέπειά της. Ήταν και θα είναι στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης αυτονόητων συνδικαλιστικών αιτημάτων, όπως η άμεση καταβολή ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ.

Επισημαίνουμε, επίσης, πως, εάν ΑΚΟΜΗ επιθυμούμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ να κρατήσουμε ψηλά μία Ομοσπονδία που αγωνίστηκε όσο καμιά άλλη τα χρόνια της ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ, τουλάχιστον να μην την υπονομεύουμε από τα μέσα.

Η απόφαση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από κάθε εκλογική διαδικασία ήταν απόφαση που ψηφίστηκε από όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πλην του Μέλους και επικεφαλής της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α./ΜΕ.Τ.Α. Βασίλη Γκιτάκο και σε καμιά περίπτωση «ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ» όπως τουλάχιστον ατυχέστατα τιτλοφορήθηκε από μερίδα των Μ.Μ.Ε.

Ας παραμείνουμε στο ύψος των περιστάσεων!!!

Την Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 και μετά την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 6/14-1-2015) με την οποία δίνεται λύση αναδρομικά, στο πρόβλημα του συμψηφισμού με χρέη του Δήμου και μη καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε την αναστολή της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από κάθε εκλογική διαδικασία που είχε προκηρύξει εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την ορθότητα της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής σε αντίθεση με όσους μίλαγαν για προσχηματική Απεργία-Αποχή, αλλά και επικοινωνιακού χαρακτήρα απόφαση, γιατί μόνο όταν αγωνίζεσαι με κάθε τρόπο και μέσο έχεις ελπίδα να ανατρέψεις κάθε μορφής εμπαιγμό, απαξίωση και εξευτελισμό των εργαζομένων και αυτό εμείς κάναμε.

Επισημαίνουμε στους Συλλόγους-Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ πως, μετά την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.), τα χρήματα που είχαν παρακρατηθεί, επέστρεψαν στο Υπουργείο Οικονομικών και εκ νέου θα πρέπει να επιχορηγηθούν οι Δήμοι, προκειμένου να καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους εργαζόμενους.

Αναμένουμε δε και την έκδοση της νέας κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης, αλλά και τον αριθμό των εργαζομένων που θα απασχοληθεί, απαιτώντας να σταματήσει η απαξιωτική και εξευτελιστική στάση απέναντι στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που φέρουν το κύριο βάρος της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας. Άποψη με την οποία συντάχθηκε τουλάχιστον ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχάλης Θεοχαρίδης. Αναμένουμε αποτελέσματα…».
20150116_560357

You may also like...