Σήμερα η απολογία του 17χρονου Πατρινού – Εμπλέκεται σε βανδαλισμούς και κλοπές στο σχολικό συγκρότημα της Πλατείας Μαρούδα

Στο Δικαστήριο Πατρών θα οδηγηθεί εκ νέου σήμερα, ο 17χρονος που συνελήφθη καθώς με άλλους συνεργούς του διέρρηξαν και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και έβαλαν φωτιά προκαλώντας μεγάλες φθορές, τέσσερις φορές σε αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή Μαρούδα.

Ο ανήλικος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Συνελήφθη, μετά από εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 17χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Ειδικότερα, ο δράστης συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας στις 27/12/2014 βραδινές ώρες, εισήλθαν σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, διέρρηξαν το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και αφαίρεσαν:

• (5) εργαστηριακά μικροσκόπια,

• (1) ψηφιακό προβολέα,

• (1) μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή,

• (1) οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή,

• (1) έγχρωμο εκτυπωτή,

• διάφορα επιστημονικά εργαλεία και εξοπλισμό.

Στη συνέχεια οι δράστες έβαλαν πυρκαγιά στο Εργαστήριο, με αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένων φθορών και την ολική καταστροφή των επιστημονικών εργαλείων και των ειδών του εργαστηρίου.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 17χρονου στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα πέντε εργαστηριακά μικροσκόπια και τέσσερις ηλεκτρομαγνήτες, που αποτελούν επιστημονικό υλικό του σχολικού συγκροτήματος.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν τελέσει από κοινού και τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις, στο ίδιο σχολικό συγκρότημα:

• στις (13-12-2014) βραδινές ώρες εισήλθαν σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο και έβαλαν πυρκαγιά με αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένων φθορών,

• από τις (19-12-2014) μέχρι και τις (22-12-2014) διέρρηξαν το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και αφαίρεσαν μια μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και μια μονάδα αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων ( DVD- player). Στη συνέχεια έβαλαν πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων,

• στις (23-12-2014) εισήλθαν σε σχολική αίθουσα και αφού ανέγραψαν συνθήματα στους τοίχους, έβαλαν πυρκαγιά σε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια καρέκλα.

Τα εργαστηριακά μικροσκόπια και το επιστημονικό υλικό που βρέθηκε στην οικία του 17χρονου αποδόθηκαν στην διευθύντρια στου σχολικού συγκροτήματος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας.»
20150108_556757

You may also like...