Σεφερλής: Τους λυπάμαι αυτούς που βγάζουν χολή για μένα

«Μέσα σε μια νύχτα αλλάζουν και βγάζουν χολή! Λυπάμαι γι’ αυτούς, στενοχωριέμαι», λέει ο ηθοποιός

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μία» βρέθηκε ο Μάρκος Σεφερλής το μεσημέρι της Τρίτης και μίλησε για την απόφασή του να βρεθεί στο τιμόνι της πρωινής εκπομπής του Mega, για τις αρνητικές κριτικές που έχει ακούσει κατά καιρούς, για τον ανταγωνισμό που έχει η ζώνη αλλά και για τα νούμερα τηλεθέασης.

«Γουστάρω και νιώθω καλά εκεί που είμαι, με τους ανθρώπους που είμαι, με το περιβάλλον, στο κανάλι που είμαι. Που προσφέρω ό,τι μπορώ στον κόσμο που με βλέπει από το σπίτι εκείνες τις ώρες. Και που πολλούς που δεν έβλεπαν τηλεόραση εκείνες τις ώρες τους κάναμε να βλέπουν, αυτό μου αρέσει. Που μπορώ να ευχαριστώ κόσμο που δεν είναι στην Αθήνα, που δεν έχει την πολυτέλεια να έρθει να με δει στο θέατρο και περνάει καλά μαζί μου το πρωί και με την υπόλοιπη παρέα μου. Αυτό μου αρκεί. Από εκεί και πέρα, δεν έχω συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει γίνει. Μου λένε ότι είναι πολύ καλό όλο αυτό που έχει γίνει και δεν έχει καμία σχέση με πέρυσι. Ανατρέπουμε μια κατάσταση, την παίρνουμε και την πάμε στο άλλο άκρο. Και στο θέατρο ποτέ δεν καταλάβαινα την επιτυχία που έκανα, έβλεπα ότι γέμιζαν τα θέατρα αλλά είμαι τόσο άρρωστος και κολλημένος με το να είμαι πάνω στη σκηνή και να παίζω, που δεν καταλαβαίνω τον απόηχο που έχει όλο αυτό». Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στα νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει το «Μega με Μία» και τόνισε: «Τα νούμερα δεν τα πολυπαρακολουθώ γιατί δεν ξέρω να τα διαβάζω και γι’αυτό μου λένε ότι δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει. Όντως δεν έχω καταλάβει και δεν μπορώ να τα δω λεπτομερώς, ποια ώρα συμβαίνει τι. Ακούω, ενημερώνομαι…. Eίμαι σε έναν χώρο που όλοι μιλάνε για νούμερα, ακούω τι γίνεται αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες και πώς μετριούνται. Αλλά μου λένε πολλοί ότι τους έκανα να βλέπουν πρωινό και αυτό σημαίνει ότι μπήκε νέος κόσμος σε αυτό. Στην πρώτη εκπομπή, που κάναμε τα 69%, διάβασα ότι μπήκαν 100.000 νέοι τηλεθεατές!». Ακόμη δεν δίστασε να μιλήσει για τους απέναντι και είπε: «Γιατί ξεκινάμε με την προοπτική πώς το νέο προϊόν θα χτυπήσει τον Γιώργο και τη Φαίη και δεν λέμε τι θα είναι αυτό το καινούργιο που μπορεί να φέρει άλλον αέρα στην πρωινή ζώνη; Δηλαδή να δούμε με αγάπη και θαλπωρή το καινούργιο προϊόν – και αν δεν μας αρέσει να το κρίνουμε. Αλλά και αν δεν αρέσει σε εμάς, είναι μια άλλη επιλογή για τον κόσμο. Η πρωινή ζώνη έχει “χτιστεί” με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Όλα τα κανάλια είχαν τις ίδιες εκπομπές, με τα ίδια θέματα, τις ίδιες ενότητες. Γιατί να μην έχει κάποιος μια νέα επιλογή; Ο καινούργιος κόσμος μπήκε για κάποιο λόγο. Είτε γιατί αγαπάει εμένα από την πορεία μου τόσα χρόνια, είτε γιατί με αυτό το προϊόν περνάει καλύτερα. Χαλαρώνει, διασκεδάζει. Δεν φωνάζουμε, δεν ουρλιάζουμε και δεν κρίνουμε όλο τον κόσμο με συγκεκριμένο τρόπο. Άρα είναι ένα άλλο προϊόν».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στα αρνητικά σχόλια που έχει ακούσει κατά καιρούς και είπε: «Υπάρχει ένα οργανωμένο παιχνίδι που “χτυπάει”. Όταν είμαστε εμείς από πάνω -που είμαστε τις περισσότερες φορές- εντέχνως το υποβαθμίζουν ή δεν τον αναφέρουν καθόλου. Όταν είναι μπροστά ο Γιώργος και η Φαίη, με τίτλους το διατυμπανίζουν. Αλλά και πέρα από αυτό. Δεν μιλάω μόνο για τα νούμερα. Υπάρχουν άνθρωποι σε συγκεκριμένα sites που καθημερινά γράφουν συγκεκριμένα πράγματα που “χτυπάνε” την εκπομπή για οποιοδήποτε λόγο. Και πολλές φορές βλέπουμε ότι είναι άνθρωποι που είναι και στην άλλη εκπομπή. Δεν κρατάνε καν τα προσχήματα. Έχουν εντολή να “χτυπήσουν” για παράδειγμα το “Mega με ΜΙΑ”. Αλλά τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να εμφανίζονται στην απέναντι εκπομπή κάθε τόσο. Κι εμείς έχουμε τη Χριστίνα Πολίτη που έχει το δικό της site, αλλά δεν έχω διαβάσει ποτέ στο site της αρνητική κριτική στον Λιάγκα και στην Σκορδά. Όχι ότι κρατάει τα προσχήματα. Απλά δεν ασχολείται. Υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν σχεδόν κάθε μέρα, άνθρωποι που αναιρούν, όπως και ο Τάσος Θεοδωρόπουλος, όλα αυτά που έχουν γράψει για μένα πριν. Μιλάμε για ύμνους! Αν πάει κανείς πιο πίσω στο ίδιο site θα δει ύμνους για το ταλέντο, την εξυπνάδα μου, την ευφυΐα μου και τις ατάκες μου. Οι ίδιοι άνθρωποι αναιρούνται και με πιάνει όχι παράπονο, αλλά τους λυπάμαι. Πιστεύεις για έναν άνθρωπο κάποια πράγματα και μέσα σε μια νύχτα λες τα ακριβώς αντίθετα χωρίς να το πας καν σιγά σιγά; Μέσα σε μια νύχτα αλλάζουν και βγάζουν χολή! Λυπάμαι γι’ αυτούς, στενοχωριέμαι».

Τέλος αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με την Έλενα Τσαβαλιά και είπε: «Λειτουργούμε σαν απλοί συνάδελφοι και συνεργάτες. Δεν αισθάνομαι ότι είναι πάνω από το κεφάλι μου. Κάνω πλάκα με τα μοντέλα. Και όσο για αυτά που έγραφαν ότι ξεμαλλιάζει τα μοντέλα, θα ήμασταν η εκπομπή με τα πιο καραφλά μοντέλα. Δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Ξέρει η γυναίκα μου ποιος είμαι. Έχουμε στην παρέα και ωραία κορίτσια, δεν θα τους μιλήσω ποτέ;».

20150114_559399

You may also like...