Τρόμος στις παγκόσμιες αγορές – Στο -16% η Malaysia Airlines

Ξεπούλημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο με ταυτόχρονη εκτίναξη του δείκτη ”φόβου” στην Wall Street, άνοδος στο πετρέλαιο και στην τιμή του χρυσού, που θεωρείται καταφύγιο των επενδυτών, επακολούθησαν της κατάρριψης του Boeing στην Ουκρανία.Σοκ στις αγορές μετά την κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροσκάφους, με πρώτο θύμα το αμερικανικό χρηματιστήριο, ενώ ακολουθεί και το χρηματιστήριο στην Ιαπωνία.

Ο δείκτης φόβου, όπως αποκαλείται ο δείκτης μεταβλητότητας VIX της Wall Street ανέβηκε κατά 32% καταγράφοντας την μεγαλύτερη άνοδο από τον Απρίλιο του 2013.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρέθηκε στο -0,94%, που είναι ρεκόρ πτώσης από τις 15 Μαΐου, ενώ ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με -1,18% καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση από τις 10 Απριλίου.

Οι επενδυτές ”τρέχουν” στο θεωρούμενο ως ασφαλές καταφύγιο, δηλαδή τον χρυσό, του οποίου η τιμή ενισχύθηκε κατά 1,3% κλείνοντας στα 1.316,90 δολ. ανά ουγγιά.

Άλμα 1,9% και για την τιμή συμβολαίου στο αργό πετρέλαιο που βρέθηκε στα 103,4 δολ. το βαρέλι, ενώ το brent ανέβηκε με 0,5% στα 107,77 δολάρια το βαρέλι.

You may also like...