Αλ. Κούγιας: «Θα φτάσω μέχρι την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ»!

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε την Τετάρτη 9/7 στο «Αθλητικό Metropolis» για την υπόθεση που από χθες έσκασε σαν βόμβα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και έχει να κάνει με τη δικαστική έρευνα του αντεισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, που εμπλέκει πρόεδρο μεγάλης ομάδας της Σούπερ Λιγκ, παράγοντες, διαιτητές και δημοσιογράφους σε στημένους αγώνες.

Ο κ. Κούγιας τόνισε:
«Πρέπει να ξεκαθαρίσω αρχικά πως δεν είμαι απλός μάρτυρας, είμαι προστατευόμενος μάρτυρας στην προηγούμενη υπόθεση των στημένων αγώνων, αλλά και στην παρούσα δικογραφία είμαστε μηνυτές εγώ και η Παναχαϊκή. Είπαμε ότι στο ποδόσφαιρο δρα εγκληματική οργάνωση που δε χρησιμοποιεί συμβατικά τηλέφωνα, αλλά τέτοια που χρησιμοποιούν εγκληματικές οργανώσεις. Το επιτυχέστερο είναι ότι η δικαιοσύνη με βούλευμα είπε ότι αυτή η παρακολούθηση είναι νόμιμη».
-Για την προηγούμενη υπόθεση των στημένων αγώνων, σε συνάρτηση με την τωρινή, σημείωσε:«Σε εκείνη την υπόθεση οι κατηγορούμενοι ξεπέρασαν τους 200. Αφέθηκε η διαδικασία στα χέρια ενός εξαίρετου ανακριτού που όμως συνταξιοδοτήθηκε. Από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι τώρα έχουν αποφυλακιστεί λόγω του 18μηνου όλοι οι κατηγορούμενοι, έχοντας συμπληρώσει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης. Νόμιμα υπέβαλαν υποψηφιότητα ως δήμαρχοι, και δεν είναι μόνο ο κ. Μπέος, αλλά και ο κ. Σταθόπουλος της ΕΠΟ. Κάποιοι έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι όπως ο κ. Μαρινάκης. Μόλις παραπεμφθεί κάποιος αμετάκλητα τότε κηρύσσεται έκπτωτος, όπως εξέπεσε του αξιώματος ο κ. Ψωμιάδης. Οι δύο υποθέσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη υπόθεση ξεκίνησε η τωρινή. Το υλικό αφορά και συνομιλίες του 2012. Το ερωτηματικό είναι γιατί χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για να φτάσουν στον αρμόδιο εισαγγελέα οι συνομιλίες. Εχουν γίνει παιχνίδια που μόνο σε επίπεδο νομίμων επιχορηγήσεων ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ σαν τζίρος. Αποδεδειγμένα από τις συνομιλίες κανόνιζαν τα παιχνίδια της Παναχαϊκής με τον Πλατανιά και την Καλλιθέα. Κατακρεούργησαν την Παναχαϊκή και κανόνισαν να ανέβει ο Πλατανιάς».
-Για το πού θα καταλήξει αυτή η υπόθεση ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Δεν μπορούν να μην καταλήξουν κάπου. Θα κάνω παραστάσεις στην ΟΥΕΦΑ και στη ΦΙΦΑ, δεν θα αφήσω κάτι. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσουν τα δικαστήρια. Πώς να αφήσεις κάτι όταν ακούς ότι αυτός δε φοβάται και πρέπει να τον τουμπανιάσουμε; Στις κασέτες ακούγεται τι θα μου κάνει εμένα ο Μαρινάκης με τον Καραπαππά. Τα λένε οι ίδιοι από πακιστανικά τηλέφωνα. Παράλληλα, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας πρέπει να παρέμβει άμεσα. Στην Ιταλία αφαιρέθηκαν αναδρομικά οι τίτλοι από τη Γιουβέντους. Άρα, εμείς έχουμε νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσουμε ότιδήποτε από τις αδικίες που έχουμε υποστεί. Στο Παναχαϊκή-Πλατανιάς έγιναν όργια διαιτησίας από τον Αμπάρκιολη και τον έναν βοηθό. Εμπλοκή έχει και η τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ, αλλά και η προηγούμενη. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν διασυνδέσεις με δικαστικούς, αλλά κανείς δεν μπορεί να εκτεθεί. Είναι μία από τις 4 δικογραφίες».

You may also like...