Δ.ΕΛΛΑΔΑ: “Πάνε” Σεπτέμβρη οι απολύσεις στους Δήμους λόγω… τουρισμού

Το φθινόπωρο αναμένεται να ανοίξει ξανά το κεφάλαιο των απολύσεων στους Δήμους όλης της χώρας καθώς τα κυβερνητικά επιτελεία έκριναν πως μια μάχη με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ μέσα στο καλοκαίρι θα αποτελούσε αρνητκό παράγοντα για τον τουρισμό λόγω απεργιών,

Η αίσθηση που υπάρχει είναι , πως ναι μεν ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο απολύσεων στους ΟΤΑ, λέγοντας ότι μόνο εθελοντική κινητικότητα προβλέπει το πρόγραμμα προσαρμογής, αλλά είπε τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε ότι δεν θέλει αναστάτωση σε δήμους και περιφέρειες στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, προκειμένου να μην πληγεί η εικόνα της χώρας ως τουριστικού προορισμού.

Η ιδέα ότι μια πολυήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην αποκομιδή σκουπιδιών και ότι αυτό σε συνδυασμό με τη ζέστη θα δημιουργούσε πολύ αρνητικές εντυπώσεις στους ξένους επισκέπτες που κάνουν διακοπές εδώ έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση της απόφασης για το πάγωμα των απολύσεων στους ΟΤΑ.

Το θέμα μπορεί να ανοίξει εκ νέου το φθινόπωρο, ειδικά εφόσον η Τρόικα που θα επιστρέψει τον Ιούλιο στην Αθήνα επιμείνει στην τήρηση της δέσμευσης για άλλες 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

Άλλωστε, η παράταση που δόθηκε για την ενδοδημοτική κινητικότητα είναι μέχρι τέλος Αυγούστου και ήδη ο υπουργός Εσωτερικών έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα ανοίξει το θέμα των απολύσεων σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο αριθμός 2.000. Κυβερνητικές πηγές όμως τονίζουν ότι το θέμα αυτό θα ανοίξει σε κάθε περίπτωση.

You may also like...