Νέος γύρος διώξεων για το καρτέλ ηρωίνης του «Noor One» – Προφυλακίστηκε ο «καπετάν Τζορτζ»

Τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος που εισήγαγε στην Ελλάδα μέσω του δεξαμενόπλοιου «Noor One» δύο τόνους ηρωίνης, ο κύκλος των κατηγορουμένων στην υπόθεση διευρύνεται, με τις αρχές να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων διώξεων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Την περασμένη Παρασκευή κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 65χρονος Γιώργος Μπ., αρχικαπετάνιος εταιρείας με έδρα το Ντουμπάι και ναυλομεσίτης, που φέρεται να ενεπλάκη στη μίσθωση και στο ταξίδι του δεξαμενόπλοιου από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα. Αναφορά στον ρόλο που διαδραμάτισε ο 65χρονος στην υπόθεση κάνουν, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο ιδιοκτήτης του πλοίου, η προφυλακισμένη σύζυγός του και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου. Ωστόσο, τον αρχικαπετάνιο με το προσωνύμιο «καπετάν Τζορτζ» καίει στην απολογία του στον ανακριτή ο 42χρονος Ινδός πλοίαρχος του «Noor One». Συγκεκριμένα, κατέθεσε ότι τα σακιά με την ηρωίνη φορτώθηκαν στο δεξαμενόπλοιο κατ’ εντολήν του 65χρονου, ο οποίος απαίτησε να επιβιβαστεί στο «Noor One» και ο Ιρανός «Μπόνιατ» που συνόδευε το φορτίο των ναρκωτικών.

Το επίμαχο απόσπασμα της κατάθεσης του Ινδού καπετάνιου έχει ως εξής: «Ενώ ήμασταν σε πορεία, μας προσέγγισε μια λάντζα. Ηρθε δίπλα μας και τρία άτομα πήδηξαν πάνω στο πλοίο. Πετούσαν κάτι σάκους, κάτι σαν σάκους από ρύζι πάνω στο κατάστρωμα και όταν τους ρώτησα τι είναι αυτά, μου είπαν ότι είναι πράγματα της εταιρείας. Οταν προσέγγισε η λάντζα το πλοίο και πριν αρχίσουν να ρίχνουν τα πρώτα σακιά, δέχτηκα κλήση στο δορυφορικό τηλέφωνο του πλοίου από τον καπετάν Τζορτζ, ο οποίος μου είπε “μην ανησυχείς, αυτά που θα βάλουν στο πλοίο είναι δικά μου προσωπικά πράγματα και ο Ιρανός Μπόνιατ που θα επιβιβαστεί στο πλοίο γνωρίζει πού θα τα τοποθετήσει”».

Ο πλοίαρχος ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο καπετάν Τζορτζ μεσολάβησε ώστε να γίνουν μικροεπισκευές στο «Noor One» κατά την παραμονή του στο λιμάνι Σαλάλα του Ομάν, όπως και για την πληρωμή των τελών διέλευσης από το Σουέζ, καθώς και ότι εκείνος έδωσε εντολή ώστε το πλοίο να κατευθυνθεί στην Ελευσίνα όπου και εντοπίστηκε. Διαφορετική εκδοχή εξέθεσε σε αυθόρμητη κατάθεσή του (ως μάρτυρας) στο Λιμενικό ο ιδιοκτήτης του «Noor One». Υποστήριξε ότι σε συνομιλία του με τον καπετάνιο του «Noor One», εκείνος του είπε ότι τα ναρκωτικά φορτώθηκαν κατ’ εντολήν του προφυλακισμένου εφοπλιστή Μάκη Γ.: «Σύμφωνα με αυτά που μου είπε ο καπετάνιος, φόρτωσαν την ηρωίνη μέσα σε τσουβάλια που αποθήκευσαν στη δεξιά και την αριστερή δεξαμενή ασφαλείας. Ο καπετάνιος μού είπε ότι εκεί την τοποθέτησαν ύστερα από τηλεφώνημα στη δορυφορική συσκευή που έκανε ο Μάκης Γ. στον Ιρανό και σ’ αυτόν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πλοιοκτήτης του «Noor One» έχει ήδη καταθέσει στον ανακριτή Πειραιά με την ιδιότητα του μάρτυρα, ενώ και ο επιχειρηματίας στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του ναυλωτή έχει δώσει το «παρών» στο ανακριτικό γραφείο.

You may also like...