Ποιος ήταν ο Αμερικανός δημοσιογράφος που αποκεφάλισαν οι Τζιχαντιστές -Eίχε αγάπη για τον Ισλαμικό κόσμο

Ο Στίβεν Σότλοφ, ο οποίος έγινε ο δεύτερος αμερικανός δημοσιογράφος που αποκεφαλίσθηκε πρόσφατα από το Ισλαμικό Κράτος σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, εργαζόταν επί χρόνια στη Μέση Ανατολή.

Ο Σότλοφ εργαζόταν μεταξύ άλλων για το περιοδικό “Τάιμ”, την εφημερίδα “Κρίστιαν Σάιενς Μόνιτορ” και την επιθεώρηση “Ουόρλντ Αφέρς Τζέρναλ”.

Ο Σότλοφ κάλυπτε τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, τη Συρία, το Μπαχρέιν, τη Λιβύη και την Τουρκία.Ο δημοσιογράφος είχε επίσης μείνει καιρό στην Υεμένη, σύμφωνα με τους “Νιού Γιόρκ Τάιμς”, οι οποίοι επικαλούνται φίλους του Σότλοφ.

Αγνοούνταν στη Συρία από τον Αύγουστο του 2013. Ο Σότλοφ ήταν 31 ετών. Μιλούσε με άνεση αραβικά και έτρεφε βαθιά αγάπη για τον ισλαμικό κόσμο.Είχε μεγαλώσει κυρίως στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Άρχισε να γράφει για εφημερίδες όταν ήταν ακόμη φοιτητής. Αφού τελείωσε τις σπουδές του το 2005, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Ο Σότλοφ είχε ταξιδέψει επανειλημμένα στα πιο επικίνδυνα μέρη της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τους “Νιού Γιόρκ Τάιμς”. Διαβεβαίωνε τους φίλους του πως έχει συνείδηση των κινδύνων.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε προηγουμένως αποκεφαλίσει τον Τζέιμς Φόλεϊ, έναν άλλο αμερικανό δημοσιογράφο. Η τζιχαντιστική οργάνωση είχε απειλήσει τότε ότι ο Σότλοφ θα ήταν το επόμενο θύμα.

Η μητέρα του Σότλοφ είχε πρόσφατα δώσει στη δημοσιότητα ένα συγκινητικό βίντεο στο οποίο καλούσε τους απαγωγείς του γιου της να τον απελευθερώσουν. Νωρίτερα η οικογένεια είχε προσπαθήσει να κρατήσει μυστική την απαγωγή ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ενδεχόμενη απελευθέρωση του ομήρου.

You may also like...